emberölés

2020.02.18. 08:30

Gyertya okozta tűz miatt veszítette életét

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a füstmérgezésben meghalt asszony férjét.

Forrás: pixabay/illusztráció

A Miskolci Törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott és felesége egy borsodi kistelepülésen éltek egy házban, de külön lakrészen. A sértett nehezen mozgott, beteges volt, így a vádlott gondozta. Nehéz anyagi körülményeik miatt gyakran előfordult, hogy gyertyával világítottak.

2018. szeptember 23-án, az esti órákban a vádlott férfi két gyertyát is meggyújtott felesége lakrészében, majd elment lefeküdni a saját szobájába.

Füstmérgezést kapott

A gyertya alatti éghető anyagok azonban meggyulladtak, mely tűz átterjedt a sértett ágybetétjére és ágyneműjére is. Az idős asszony, észlelve a tüzet, megpróbált ugyan kimenekülni a lakrészéből, de csak az ajtóig jutott, mert a sűrű füst belélegzése következtében eszméletét vesztette. A vádlott éjjel ébredt fel a füstszagra, átment a feleségéhez, ahol eszméletlen állapotban a földön találta. Azonnal kivitte a levegőre, de a nő szén-monoxid-mérgezés okán életét vesztette.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a törvényszék előkészítő ülésen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 1 év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában