Emberölés Aszalón

2019.11.09. 20:00

Jogerős: 8 évre fegyházba megy az élettársát leszúró aszalói nő

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2019 júliusában B. I. vádlottat emberölés bűntette miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés érdekében, jogos védelmi helyzetre hivatkozással, illetve minősítés változtatása érdekében enyhítésért fellebbezett.

Kést ragadott

A bíróság által megállapított tényállás szerint vádlott nő és élettársa a Borsod megyei Aszalón több hozzátartozójukkal éltek együtt, a családban közösen nevelték két gyermeküket. A pár között gyakoriak voltak a veszekedések. 2018 húsvét hétfőn mindketten alkoholt fogyasztottak, ittasságuk miatt a nap folyamán többször veszekedtek, a vita alkalmanként tettlegességbe torkollott. Délután a sértett férfi az udvaron fát aprított, miközben kétéves gyermeke is az udvaron játszott. A kislány kiment az utcára, emiatt a férfi dühös lett, egy deszkával a kezében utána indult és hangosan szidalmazta a gyermeket. A vádlott kivette a sértett kezéből a fadarabot, azzal élettársa hátára ütött, ami miatt ismét veszekedtek. A vádlott a lakásba indult, az ajtó mellett meglátta a küszöbön lévő 31 cm hosszúságú kést, felvette és a karján, valamint a mellkasán megszúrta vele a férfit. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla most helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában