Miskolc

2019.11.20. 14:30

Internetes hirdetés útján csalt ki pénzt a sértettől a miskolci férfi

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a hirdetésre jelentkező sértettet tévedésbe ejtette és ezzel pénzt csalt ki tőle.

Forrás: illusztráció

A vádlott 2018 szeptemberében az egyik internetes oldalon eladásra kínált egy játékkonzolt. A hirdetésre jelentkezett a sértett és kérésére a vádlott további képeket küldött a műszaki cikkről. Miután megállapodtak a játékkonzol megvásárlásáról, a sértett átutalta a 67.000,- Ft vételárat a vádlott által megjelölt bankszámlára.

A vádlott a pénz felvételét követően közölte a sértettel, hogy a csomagot még aznap elküldi. A terméket azonban a vádlott egyáltalán nem postázta, valótlanul azzal hitegette a sértettet, hogy a csomagot elküldi részére. A sértett később közölte a vádlottal, hogy már nem tart igényt a megvásárolt játékkonzolra és kérte pénzének visszautalását. A vádlott felajánlotta, hogy az összeget egy hónap elteltével visszafizeti, de erre nem került sor.

A vádlott a sértettet mindvégig tévedésben tartotta, a meghirdetett terméket egyáltalán nem akarta elküldeni, szándéka a vételár megszerzésére irányult, így 67.000,- Ft kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában