Kék hírek

2019.08.29. 09:00

Rátámadt a hajléktalanszálló munkatársára

A házirend betartására kérték fel, erre ütni kezdte a dolgozót.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A Tiszaújvárosi Járásbíróság elítélte azt a férfit, aki ittas állapotban többször megpróbálta megütni egy tiszaújvárosi nappali melegedő dolgozóját.

A megállapított tényállás szerint 2018. április 26-án, a délutáni órákban a sértett napi feladatait végezte egy tiszaújvárosi hajléktalanszállón mint annak munkatársa. Feladatai közé tartozott a melegedő belső rendjének, tisztaságának fenntartása is. Emiatt szólt rá az éppen ott tartózkodó vádlottra, hogy tartsa be a házirendet. Az ittas állapotban lévő vádlott ezt rossz néven vette, rátámadt a sértettre, akit ökölbe szorított kézzel, több alkalommal megpróbált megütni a fején. A sértett kezeivel hárította el a támadást, majd a szálló portahelyiségébe hátrált, ahonnan értesítette a rendőrséget. A Büntető törvénykönyv rendelkezései szerint a hajléktalanszállón szociális feladatokat ellátó sértett közfeladatot ellátó személynek minősül.

A vádlott a sértettet feladatainak ellátása alatt, illetve emiatt bántalmazta, így a járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetése miatt mondta ki bűnösnek. A járásbíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság ítélete nem jogerős. A vádlott tudomásul vette a bíróság döntését, ugyanakkor az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn fellebbezési nyilatkozata megtételére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában