Két holttest Miskolcon

2019.05.08. 18:45

Már nincs bűz a Győri kapuban, fertőtlenítették a lakást

Kitakarítottak és elszállították az érintett bútorokat, már a kutya is jó helyen van.

Horváth Imre

Kitakarították a lakást a két holttest után

Fotó: Kozma István

Kitakarították és fertőtlenítették azt a miskolci lakást szerdán, amelyben egy néhány napos férfi holttest mellett egy mumifikálódott női testet is talált a rendőrség. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Győri kapui lépcsőházban lakók már a két holttest felfedezése előtt, majd a februári elszállítása óta is büdöset éreztek, és a fertőzésveszélytől is tartottak, ezért szerették volna, ha valaki kitakarítja a lakást.

Védőruhában, klórral

A helyzet azonban egyáltalán nem volt egyszerű. Bár az elhunyt nőnek vannak rokonai, ő nem volt tulajdonosa az ingatlannak, a férfinak pedig egyelőre nem találták meg az örököseit, így nincs, aki intézkedjen. Éppen ezért a társasházat kezelő Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatóság úgy döntött, hogy intézkednek a takarítás ügyében. Megbíztak egy extrém és speciális takarítással foglalkozó céget, amely szerdán reggel látott neki a munkának.

A védőruhába öltözött dolgozók előbb az érintett bútorokat, vagyis az ágyakat szedték széjjel, csomagolták be, majd hordták le a teherautóra. Mint Filip Zsolt, a cég vezetője az Észak-Magyarország riporterének elmondta, ezeket megfelelő szemételhelyezőbe szállítják. A lakásból a romlékony élelmiszer maradékokat is elvitték, és feltakarítottak, majd következett a klórral elvégzett, úgynevezett ózonos fertőtlenítés.

A szakember megnyugtatólag elmondta: nem kell fertőzésveszélytől tartani, ez csak akkor állna fenn, ha valamilyen fertőző betegségben hunytak volna el a lakók. A fertőtlenítési eljárásuk az ÁNTSZ előírások szerint zajlik, így ez végképp meg kell nyugtasson mindenkit, tette hozzá.

Visszahúzódva éltek

A lépcsőházban lakókat megnyugtatta az elvégzett fertőtlenítés. Egyikük, Fábián László azt mondta érdeklődésünkre, hogy csendes, rendes embernek ismerték a környéken a férfit, aki évekkel ezelőtt többekkel is tartotta a kapcsolatot, járt le a kutyát sétáltatni, összejárt egy-két lakóval, és a közeli vendéglátóhelyeken is gyakrabban előfordult, ott szívesen beszélgetett. A nőt is többet látták korábban, ő az élettársa volt a férfinek, együtt laktak az ingatlanban. Aztán a nőt egy ideje már nem látták, de a lakó azt mondja, van gyereke, aki a családjával időnként látogatta is, így rejtély, hogyan hunyhatott el már jó ideje úgy, hogy a családja nem tudott róla.

- Régen jól ismertük egymást azokkal, akik itt laktak, de egyre többen meghaltak, elköltöztek, sok lakást kiadnak albérletbe, így nem tartják egymással az emberek a kapcsolatot, sokan azt se tudják ki lakik a szomszédban. A lakógyűlésekre is alig jönnek el ketten, hárman. Ott egyébként többször téma volt a férfi, ugyanis sok százezer forintnyi közös költséggel tartozott, meg felvetődött, hogy büdös van a lakásban, de a kutyára fogta mindenki. Egy darabig azt hittük, már nincs kutya, mert nem járt le vele, de lehetett hallani, hogy ugat időnként a lakásban – magyarázta a lakó.

A kutya már jó helyen

Hozzátette, egyre inkább eltűnt a férfi, nem tartotta már senkivel a kapcsolatot, gyakran a kapucniját is feltette, amikor ment el, vagy megjött. Véleménye szerint sokaktól – így tőle is – kért kölcsön, a vendéglátóhelyeken is kiegyenlítetlen hitele volt, ezért igyekezett eltűnni a szem elől.

Mivel több olvasónk is érdeklődött, így utánakérdeztünk: mi lett a sorsa a férfi kutyájának. Mint megtudtuk, a kutyus már jó helyen van, nem menhelyre került, hanem egy új gazdihoz, aki gondoskodik róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában