Esemény

2024.01.11. 19:30

Vállalkozók találkoztak Felsőzsolcán (fotókkal)

Felsőzsolca - Az eseményt a jövőben többször megrendezik majd a városban, ahol a vállalkozók az aktuális gazdasági helyzetről és az aktuális kihívásokról is tárgyalnak.

Csöbör Katalin szerint az, hogy ennyi helyi vállalkozó van Felsőzsolcán és környékén, jól mutatja, hogy jó az a kormányzati irány, amely a vállalkozásokat segíti

Fotó: Bujdos Tibor

A vállalkozók találkozóját rendezték meg csütörtökön Felsőzsolcán. A rendezvényen több mint száz vállalkozás képviseltette magát.

Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere arról beszélt, hogy az esemény a település szempontjából is kiemelkedően fontos.

„Egy önkormányzat életében a helyi vállalkozások a település motorjai, hiszen ők azok, akik adókon kívül a helyi embereknek megélhetést biztosítanak. Hangsúlyozta: a vállalkozások azok, amelyek az esetleges elvándorlást megakadályozzák. Azt is hangsúlyozta, hogy a település szerencsés abban a helyzetben, hogy több mint négyszáz vállalkozás működik a városban.

Jó a gazdasági irány

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy egy ilyen színvonalas rendezvény a jól működő helyi vállalkozások nélkül nem jöhetett volna létre.

„Az, hogy ennyi helyi vállalkozó van Felsőzsolcán és környékén, jól mutatja, hogy jó az a kormányzati irány, amely a vállalkozásokat segíti” – hangsúlyozta.

Azt is aláhúzta, hogy a 2024-es év egy reményteli esztendő lesz, hiszen a kormány több programmal is segíti a vállalkozásokat.

„A SZÉP-kártya program, a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram és az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program többszörösére fogja növelni a vállalkozások lehetőségeit” – mondta.

A képviselő arról is beszélt, hogy a gazdaság szempontjából fontos, hogy a kormányzat figyeljen a vállalkozásokra.

Dr. György László, a Gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos a magyar gazdaság helyzetéről beszélt előadásában.

„Hazánkban azon dolgozunk, hogy csúcsország legyünk, akik összekötjük a keleti részeket a nyugattal és északot a délivel” – mutatott rá.

A kormánybiztos a globális kihívásokról, a kiemelt stratégiai ágazatokról, a technikai kitörési pontokról és Magyarország helyzetéről beszélt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!