Miért?

2024.01.26. 11:36

Eltűnőben a pénzkiadó bankautomaták

Miskolcon is tapasztalható, egyre többen szóvá is teszik, hogy egyre kevesebb az utcai ATM automata.

Tiszlavicz Luca

Az egyik miskolci bankautomata hült helye

Fotó: Bujdos Tibor

Egyre kevesebb helyen juthatunk készpénzhez Miskolcon. Több ATM automata pont is megszűnt a megszokott helyén és egyelőre nincsenek újak helyettük. Az okát nem lehet tudni, azonban keressük rá a választ. 

Az embereket is érdekli a téma, hiszen egyre több fórumon, a közösségi oldalakon utána kérdeznek, párbeszédet indítanak, választ azonban nem nagyon kapnak. 

Csak hárommal van kevesebb

Megkerestünk több bankot is, valamint a Magyar Nemzeti Bankot az ügyben. 

A Magyar Nemzeti Bank pedig így tájékoztatott minket:

A kereskedelmi bankok által az MNB felé történő jelentésen alapuló nyilvántartásunk szerint Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a 2023. június 30-i állapothoz képest (226 darab ATM) jelenleg csupán hárommal kevesebb berendezés üzemel. Emellett szeretnénk arra is felhívni a figyelmüket, hogy több hitelintézet is érintett az ATM-ek települések közötti, vagy adott településen belüli áthelyezésében különböző üzleti megfontolások miatt. Elképzelhető, hogy ezek az áthelyezési műveletek átmenetileg – maximum néhány hét erejéig – azzal járnak, hogy az ATM-szolgáltatás nem elérhető.

Áthelyezésről is szó lehet

Az OTP Bank pedig így reagált:

Az OTP Bank elkötelezett az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálásában és a lakosság országos szintű készpénzellátásának biztosításában. Összesen 2 213 kapcsolati ponton (fiók és ATM együtt) szolgálja ki ügyfeleit. Ennek megfelelően bankfiókokban és a bankfiókokon kívüli helyszíneken jelenleg több mint 1870 darab bankautomatát üzemeltet az ország egész területén. Az elmúlt években a vidéki ATM-ek aránya az OTP Banknál emelkedett. Az OTP Bank az ATM-ek kihelyezését, illetve leszerelését az üzletpolitikájával összhangban, a hatályos jogszabályoknak megfelelően és az ügyfelek igényeit figyelembe véve végzi. Amennyiben egy ATM egy adott helyszínen valamilyen okból leszerelésre kerül, az a végleges megszüntetésen kívül egy új helyszínre történő áthelyezés okán is történhet, ezért javasoljuk az ügyfeleknek, az OTP Bank honlapján és mobil bankjában elérhető ATM kereső használatát, ahonnan bármikor tájékozódhatnak az általuk keresett helyszínhez legközelebb eső ATM pontos helyszínéről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!