Szakmai nap diákoknak

2023.10.29. 15:00

Szakmát tanulva Borsodban boldogulhatnak

A BOKIK Mezőkövesdi Szakmai Napján mintegy félezer diák vett részt.

Nagyon sokan vettek részt a rendezvényen

Az ősz fontos időszak a kamara pályaorientációs munkájában. Ilyenkor egymást érik a pályaválasztási kiállítások, szakmabemutató rendezvények. Ehhez a sorozathoz kapcsolódva a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK)  immár harmadik alkalommal szervezte meg pénteken a Mezőkövesdi Szakmai Napját a Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban. A pályaorientációs nap célja az volt, hogy a mezőkövesdi és a környékbeli települések általános iskolásai interaktív módon megismerkedhessenek a továbbtanulás, és a munkaerőpiac helyi kínálatával. A program fontos üzenete az itthon maradás, a helyben boldogulás lehetőségeinek bemutatása – tudtuk meg Tóth Ádám Zoltántól, a BOKIK oktatási és képzési szakigazgatójától.

A rendezvényen 14 általános iskola mintegy félezer diákja vett részt, akik 14 standot látogathattak végig. A tanulók személyes találkozón, beszélgetéseken ismerhették meg a térség legrangosabb cégeinek tevékenységét, az általuk kínált munkahelyeket, és aki kedvet érzett hozzá, ki is próbálhatta egy-egy szakma fogásait. Emellett a képzőintézmények továbbtanulási kínálatával is megismerkedhettek a fiatalok.

A szakigazgató a nap programjáról elmondta: nagy érdeklődés kísérte a VR (virtuális valóság) szakma-szimulátor kipróbálását, a drón bemutatót, a traktorok megtekintését. A tanműhelyek látogatása, a rendészeti bemutató és a közgazdasági társasjáték megismerése is sokak számára kínált élményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!