Együttműködés

2023.04.24. 16:23

Közösen dolgoznak a szakember-utánpótlásért

Stratégiai együttműködést kötött a Miskolci Egyetem és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. Az együttműködés célja a képzések közös fejlesztése, a szakember-utánpótlás támogatása, hogy a Miskolci Egyetemről kikerülő fiatalok aktuális iparági tudással és megfelelő gyakorlattal rendelkezzenek.

UA

Stratégiai együttműködést kötött a Miskolci Egyetem és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

Fotó: Bujdos Tibor

Az oktatásban, a tehetséggondozásban és a kutatás-fejlesztésben is szoros együttműködésbe kezd a Miskolci Egyetem és a Bosch idén 20 éves autóipari gyára, amely a térség egyik legnagyobb foglalkoztatójaként járműipari alkatrészeket és elektromos hajtásokat gyárt, valamint kutatás-fejlesztési, és más, magas hozzáadott értékű tevékenységeket is végez. 

Ez alkalomból a Miskolci Egyetem és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ünnepélyes együttműködési megállapodásának aláírására került sor a nagyvállalat miskolci telephelyén.

Fotó: Bujdos Tibor

Versenyképes tudást adnak

Az együttműködés célja a képzések közös fejlesztése, a szakember-utánpótlás támogatása, hogy a Miskolci Egyetemről kikerülő fiatalok aktuális iparági tudással és megfelelő gyakorlattal rendelkezzenek. „A miskolci egyetemet az első partnereink között tudhatjuk, és mindig jó volt a közös együttműködés” – mondta Roland Ahl, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: Részt vesznek az oktatásban és az a tapasztalatuk, hogy több hallgató náluk talál munkát a tanulmányaik befejeztével. 

Az átfogó képzési és kutatási megállapodást szeretnénk még mélyebbre fűzni, azért írtunk most alá egy újabb megállapodást a Miskolci Egyetemmel, hiszen a célunk az, hogy a hallgatók versenyképes tudással kerüljenek a munkaerő piacra.

Szilágyi Roland a Miskolci Egyetem Oktatási rektorhelyettese azt hangsúlyozta, hogy az egyetem számára rendkívül fontos, hogy újabb megállapodást köthettek, hiszen Magyarországon a gépjárműgyártás az egyik legfontosabb iparágazat. „A megállapodás egyik pillére az oktatás, a másik pedig a kutatás fejlesztése” – mondta.

Rámutatott: A küldetésük az, hogy a felsőoktatás színvonala a lehető legmagasabb legyen. „A Miskolci Egyetem büszke arra, hogy mindig is fontos volt számára, hogy gyakorlat orientált képzései legyenek, hiszen fontos, hogy minél több időt töltsenek a gyakorlati helyeken a hallgatóink” – húzta alá. Emlékeztetett: a teljes oktatási struktúra felülvizsgálatát kezdete meg a felsőoktatási intézmény. „Szeretnek növelni a duális képzésben a létszámot és a gyakorlati programokban is szeretnek erősíteni a képzéseiket” – tette hozzá.

Somogyi András, a Bosch csoport Magyarországon és az Adria régióban humán erőforrásért felelős alelnöke már arról szólt, hogy a Bosch a jövő technológiáira épít folyamatosan. „Olyan területen van jelen a vállalat, amelyek már a mindennapjaink részeit képezik, ilyen például az elektromobilitás. Egyre komplexebb az a műszaki innováció, ami a világban zajlik és hogy ezzel lépést tudjunk tartani fontos, hogy megállapodásokat kössünk a felsőoktatási intézményekkel” – mondta.

Az aláírást követően gyárlátogatásra került sor, melynek során az érdeklődők betekintést kaphatnak, miként készülnek a jövő járműiparát meghatározó komponensek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!