Van másik

2023.02.16. 11:30

Pótposta – vállalkozásban folytatják tovább

Helyenként hosszabb, máshol rövidített nyitva tartással üzemelnek.

ÉM

Fotó: MW

Szomorú hírt közölt a Magyar Posta a napokban: nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő további posták újranyitására. A társaság úgy értékeli: a postahelyi ellátottság nemzetközi szinten is kiemelkedő Magyarországon, miközben a háború és a szankciók okozta energiaválság miatt a posta működtetésének költségei továbbra is jelentősek.

A Magyar Posta közleményében kitért arra is, hogy új partneri programot indít. Ennek keretében lehetőséget biztosít arra, hogy az önkormányzatok, vállalkozások, és egyéb partnerek még nagyobb számban vegyenek részt a posták működtetésében.

A Magyar Posta 210 településen 366 postahivatal működését szüneteltette, az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Az önkormányzatokkal folytatott intenzív tárgyalások eredményeként 32 településen 45-öt újranyitottak, ezek közül kettőt éppen Miskolcon.

Bezárt több megyénkbeli posta is, a Bodrogolasziban, Tardon, Bodroghalomban, Hejőpapiban, Nagyrozvágyon és Szomolyán élőknek más megoldás után kellett nézniük, ha olyan szolgáltatást szeretnének igénybe venni, amit addig a helyi postán intéztek.

Mi lett a megoldás ezeken a településeken? 

Például Tardon csökkentett nyitva tartás mellett, a helyi boltban alakítottak ki postát, ahol minden szolgáltatás elérhető. Kisebb probléma a kézbesítéssel van, hiszen a régi postás hölgyek abbahagyták, az újak pedig még nem tanultak bele - mondta el Kleszó Tibor polgármester.

Nagyrozvágyon a kézbesítés maradt az állami cégnél, a vállalkozó pedig a helyi boltban igényesen kialakított helyiségben, szigorú képzéseken túlesve folytatja meghosszabbított nyitva tartással.

Szomolyán szintén felújították a kisboltot és oda helyezték át most már vállalkozásban a szolgáltatást a postások maradtak a régiek - tudtuk meg Jurecska Györgyné polgármestertől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!