Kerekasztal

2023.02.08. 17:43

Koronavírus-járvány után, merre tovább?

A járműipar jelene és jövője volt a téma Miskolcon.

PGY

Az autóipar is téma volt a beszélgetésen

Fotó: Ádám János

Miskolcon a Polgármesteri Hivatalban kerekasztal beszélgetés-sorozat keretében fogadták ezúttal a járműiparban tevékenykedő cégeket.

– Miskolc önkormányzata Magyarországon elsők között alakította ki befektetés-ösztönzési programját, amelynek célja, hogy a helyi gazdaság fejlesztése, a foglalkoztatás elősegítése és a városban lakók életminőségének javítása érdekében ösztönözze a vállalkozások Miskolc közigazgatási területén való letelepedését, fejlesztését vagy új befektetések megvalósítását. A befektetés-ösztönzési rendelet alapján igénybe vehető szolgáltatásokat a MiskolcHolding Zrt. Gazdaságfejlesztési Igazgatósága biztosítja - mondta el bevezetőjében többek között Veres Pál polgármester.

A befektetés-ösztönzési feladatokat jelenti a befektetőbarát környezet biztosítása, belföldi és külföldi befektetők vonzása Miskolcra és a térségbe, munkahelyteremtő beruházások ösztönzése, a betelepülő vállalkozások teljes körű segítése, kedvező üzleti ajánlatok kidolgozása. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) aktív támogatásával az országba és közöttük Miskolcra is számos külföldi tulajdonban lévő cég települt a járműipar, azon belül is az autóipari szektorból.

Szakértelem, produktivitás  

A járműipar Magyarországon közel 120 éves hagyományra tekint vissza. A magyar szakértelem, produktivitás és kreativitás, a kedvező földrajzi elhelyezkedés, illetve a versenyképes gyártási költségek eredményeként Magyarország Európa egyik legvonzóbb autóipari befektetési helyszíne. A legutóbbi autóipari gyár betelepülése Miskolcra 2021-ben a Chervon Auto első Kínán kívüli gyáregysége volt. 

A kerekasztal beszélgetés keretében a járműiparban tevékenykedő cégek közül beszélgettek néhány szervezettel a Miskolcon zajló tevékenységeikről, az elmúlt évek megpróbáltatásairól, továbbá az autóiparban várható jövőbeli változásokról, trendekről. A beszélgetésre a következő cégeket hívták meg: Miskolc Holding Zrt. Gazdaságfejlesztési Igazgatóság, Miskolci Egyetem, NOHAC Autóipari Klaszter, Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft., Joyson Safety Systems Hungary Kft., TS Hungária Kft.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!