Üzemanyag

2022.12.04. 16:05

Álhír miatt lehet pánik a borsodi kutakon is

Az Index úgy tudja, híresztelés állhat annak a hátterében, hogy péntek estétől hosszú sorok alakultak ki a töltőállomásokon.

ÉM

Vasárnapi sorbanállás

Fotó: NHK

Portálunk szombaton foglalkozott a benzinellátással: kiszámíthatatlan, hol van üzemanyag, és ahol van, milyet lehet kapni. Nem sokkal jobb a helyzet vasárnap a benzinkutakon: kollégánk délután jelezte, három töltőállomáson is próbált tankolni. Két MOL-kúton (Pesti út) és egy OMW-sen (Tapolcai elágazás) járt, ahol már nem hatósági áras prémium üzemanyag sem volt. Végül a Pesti úti Auchan benzinkúton sikerült 98-as benzint tankolnia, 699 forintért az automata oszlopnál. Ott nem volt sor. 

Miskolctól a szlovákiai Kenyhecig kútról kútra néztük meg, mi a helyzet.

Időközben az Index azt írja: péntek este privát üzenetekben kezdett el terjedni az az álhír, miszerint a kormány már éjfélkor feloldja az üzemanyagok árstopját. Az emberek emiatt megrohamozták a kutakat.

Nem világos, hogy miként kezdett el terjedni az álhír – írja az Index. Bár az utóbbi napokban voltak olyan megszólalások, amelyek az árstop lehetséges kivezetéséről vagy a kivezetésének szükségességéről szóltak, azt senki sem mondta, hogy erre már most sor kerülhet. A portál a híresztelésnek tulajdonítja, hogy hosszú sorok alakultak ki péntek este a benzinkutakon. Voltak helyek, ahol elfogyott az árstopos üzemanyag, és csak a prémium termékek voltak elérhetőek.

 


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!