Virtuális valóság, valós veszély

2022.11.23. 18:30

Hu-ra végződjön a cím!

Adathalászokra figyelmeztet az egyik hitelintézet.

ÉM

Fotós: Shutterstock

Megszaporodtak az utóbbi időben a Takarékbank ügyfeleit célzó adathalász kísérletek, amelyek során a csalók személyes adatokat próbálnak megszerezni. Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett a Takarékbankhoz, amelyek szerint adathalász linkre kattintottak a Google vagy a Bing keresőjéből. A bank szakemberei biztonságuk érdekében azt javasolják az ügyfeleknek, hogy sose a böngésző keresőjén keresztül keressenek rá a bank vagy bankjuk internetbankjának oldalára, hanem minden esetben a bank hivatalos honlapjáról nyissák meg az internetbankot. Figyelmeztetnek arra is, hogy az ügyfelek ellenőrizzék a böngésző címsorában szereplő címet, és amennyiben nem a helyes cím szerepel, vagy nem ".hu"-ra végződik a cím, azonnal zárják be a böngészőt.
Minden esetben olvassák el az SMS-ben kapott jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, és ellenőrizzék, mihez adják jóváhagyásukat. A bank applikációjával történő jóváhagyás előtt is mindig ellenőrizzék az aláírandó tranzakciót - szorgalmazzák a bank szakemberei.
Egyben arra biztatják az ügyfeleket, hogy ha bizonytalanok a Takarékbanktól kapott üzeneteket illetően (például nem ők indították a tranzakciót vagy applikáció telepítést vagy idegen nyelvű SMS érkezik), azonnal hívják a bank telefonos ügyfélszolgálatát. Amennyiben mégis megnyitották a hivatkozást és megadták az adataikat, azonnal keressék fel a bank ügyfélszolgálatát és függesszék fel netbankjogosultságukat! - figyelmeztet a Takarékbank.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában