Látványos légifotók

2019.09.13. 09:30

Közel kétszázmilliárd forint jön az M30-asra

Az Európai Unió jó félmilliárd euróval járul hozzá az M30-as autópálya megépítéséhez.

Szaniszló Bálint

M30-as autópálya építése

Fotó: Vajda János

Az uniós Kohéziós Alapból finanszírozott beruházás – az M30-as autópálya Miskolc és Tornyosnémeti közötti szakasza – már megkezdett megépítésének célja a forgalom felgyorsítása, a közúti biztonság javítása és a forgalmi torlódások csökkentése.

A régóta tervezett és várt útépítés segíti a Balti-tenger és a Fekete-, illetve Égei-tenger menti területeket összekötő, Via Carpatia nevű európai közlekedési hálózat kiépítését.

A szomszédos nagyváros, Kassa felé elkészülő közúti összeköttetés kiépítése közvetlen előnyökkel jár Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakosai számára, akik a jövőben gyorsabban, biztonságosabban és kényelmesebben utazhatnak. A jobb összeköttetés pozitív hatásai pedig végső soron Magyarország és Szlovákia számára is érezhetőek lesznek, például a foglalkoztatás, a gazdasági növekedés, a turizmus és a kereskedelem terén – hangzottak az érvek.

A várhatóan 2022 februárjára lezáruló munkálatokban helyi vállalatok is részt vesznek majd – közölte az uniós bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!