Miskolc

2019.07.14. 19:04

A helyi cégek a biztos alap a gazdaságban

Gyártósort avattak, és a BOKIK átépített székházát is bejárták.

Tajthy Ákos

Fotó: Bujdos Tibor

Egy vadonatúj sodrógépet adtak át pénteken a miskolci székhelyű FUX Zrt.-ben. A több mint háromszázmillió forintos, saját erőből megvalósult fejlesztést Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, valamint Bihall Tamásnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Iparkamara elnökének jelenlétében adták át.

Forradalmi lépés

Barkóczi István, a FUX Zrt. tulajdonosa a gépavatón úgy fogalmazott, az új gép beüzemelése forradalmi lépésnek tekinthető a cég életében, hiszen annak köszönhetően közel megduplázzák a gyártási kapacitásukat.

 

– Egy sodrógépről és egy nagy teljesítményű húzógépről van szó, és hozzá kapcsolódik majd egy ipar 4.0 rendszer beindítása, melynek köszönhetően fenntarthatóbbá válik a gyár működése. Augusztusban pedig a kutatási területen korszerű szakító- és vizsgálóberendezést üzemelhetünk be, pályázati forrásoknak köszönhetően – hangsúlyozta.

Parragh László méltatta a FUX elmúlt évtizedekben elért eredményeit, mint mondta, a cég mára Európa egyik meghatározó gyárává nőtte ki magát a szabad vezetékek, villamoshálózatok, gerinchálózatok, elosztóhálózatok vezetékeinek gyártása terén, a társaság árbevételéből az export részesedése hetven százalékos.

– A megye gazdasága fejlődik, nagy befektetők érkeznek külföldről, de a biztos alapokat az olyan helyi cégek jelentik, mint a FUX Zrt. Ők a biztos támasz, a stabilitás, ezért kiemelten fontosnak tartom az ilyen a fejlesztéseket – tette hozzá Bihall Tamás.

A program a BOKIK megújult székházának bejárásával folytatódott, majd a megyei kamara kézműves tagozatának rendezvényével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!