Helyi gazdaság

2017.03.31. 09:55

BOKIK-küldöttgyűlés: „Erős megyei gazdaság és erős iparkamara a cél”

Miskolc - A beindult pozitív gazdasági tendenciák erősítése volt az iparkamara legfőbb célja.

Miskolc - A beindult pozitív gazdasági tendenciák erősítése volt az iparkamara legfőbb célja.

Az elmúlt esztendei működésről és a költségvetésről szóló beszámoló megvitatása és elfogadása, valamint az idei munkaterv és a költségvetési terv elfogadása voltak a főbb feladatai a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtökön, a miskolci Vigadóban megtartott LII. küldöttgyűlésének.

Fontos az igényeknek megfelelő munkaerő biztosítása." Bihall Tamás

Az érdekek képviselete

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke beszámolójában hangsúlyozta, hogy a kamara 2016. évi munkatervének fő prioritása a megye gazdaságában beindult pozitív tendenciák erősítése volt. A főbb fejlődési területek ezen belül a foglalkoztatás növekedése, a munkanélküliségi ráta csökkenése, az új befektetők megjelenése, a vállalkozások versenyképességének növekedése, a vállalkozások exportképességének növekedése és az innovációs eredmények felhasználása a gazdasági élet minden szegmensében.

Az elnök megerősítette, hogy az iparkamara továbbra is erős összekötőkapocs akar lenni a gazdasági élet szereplői és a döntéshozók között oly módon, hogy mindenkor a tagvállalatai érdekeit tartja szem előtt.

A megye vállalkozásai számára nagyon fontos, hogy a gazdaság igényeinek megfelelő szakképzett munkaerőt biztosítsanak, de ezzel együtt javítsák a jövő generációk életkilátásait, mert csak így lehet gátat szabni az elvándorlásnak. Fontos a társadalmi különbségek csökkentése is az egész életen át tartó tanulás elvének szem előtt tartásával. A BOKIK idei munkatervének ismertetése kapcsán Bihall Tamás hangsúlyozta, hogy a kamara elsődleges célja ebben az évben is a helyi gazdaság további erősítése, fejlesztése.

Növekedési pálya a cél

„Arra törekszünk, hogy a járműipar, a vegyipar, valamint a gépipar néhány területe mellett, egy szélesebb ágazati kör is érzékelhető növekedési pályát fusson be – emelte ki a kamarai elnök. – Ahhoz, hogy a kijelölt céljainkat megvalósítsuk, mozgósítanunk kell köztestületünk legjobb erőit, minden energiánkkal azon kell lennünk, hogy szolgáltatásainkkal segítsük, támogassuk a vállalkozások napi munkáját, céljaik elérését.”

Felsorolta azt az öt területet, amelyre a sikeres megvalósítás érdekében koncentrálnia kell ebben az évben a kamarának: a külkapcsolatok fejlesztésére, a szakképzésre, a kutatás-fejlesztésre és innovációra, a digitális technológiák magas színvonalú alkalmazására, valamint a klaszterek működtetésére.

Megújul a miskolci székház

Elhangzott, hogy a BOKIK 250 millió forintot különített el miskolci székházának felújítására, amely már halaszthatatlan feladat. Persze László, a Mezőkövesdi Bútoripari Kft. ehhez kapcsolódva azt jelentette be, hogy a kamara tagjaként cége azzal járul hozzá a felújításhoz, hogy önköltségi áron készíti el és szállítja le az épület új bútorzatát. Persze László hasonló felajánlásra szólította fel a többi kamarai tagot is.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!