Helyi gazdaság

2013.02.09. 11:44

Jobbik: újabb sarc a társasági szerződések kötelező módosítása

Budapest, 2013. február 9., szombat (MTI) - A vállalkozások elleni és az ügyvédek javára szedett újabb sarcnak tartja a Jobbik a társasági szerződések kötelező cégbírósági módosítását.

Budapest, 2013. február 9., szombat (MTI) - A vállalkozások elleni és az ügyvédek javára szedett újabb sarcnak tartja a Jobbik a társasági szerződések kötelező cégbírósági módosítását.A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvény szerint a társasági szerződés adatszolgáltatással kapcsolatos mostani módosítása illetékmentes, ám csak jogi képviselő útján lehetséges, azaz ügyvédi munkadíjjal kell számolni.

A jobbikos Bertha Szilvia szerint a vállalkozások szerződési és adózási biztonságának erősítését célul tűző kormányzati szándék érthető, az azonban nem, hogy az ehhez előírt, alapesetben ingyenes cégbíróság előtti eljárást miért csak ügyvédeken keresztül lehetséges. Ennek így ugyanis ügyvédi megbízási díja van, amit az ügyvédek rendre ki is fizettetnek - tette hozzá.

A Jobbik elítél minden olyan intézkedést vagy annak látszó pótcselekvést, amely nehezíti és tovább rontja az egyébként is nehéz időket élő magyar mikro-, kis- és középvállalkozások helyzetét - írta az ellenzéki országgyűlési képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!