Helyi gazdaság

2013.02.20. 13:30

Fidesz: megerősödtek a vállalkozások

Budapest, 2013. február 20., szerda (MTI) - A kormánytöbbség teljesítette a magyar vállalkozások 2010-ben ígért megerősítését, és a cégek fejlesztését a jövőben is folytatja - mondta a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen ismertette a vállalkozásokat segítő eddigi lépéseket.

Budapest, 2013. február 20., szerda (MTI) - A kormánytöbbség teljesítette a magyar vállalkozások 2010-ben ígért megerősítését, és a cégek fejlesztését a jövőben is folytatja - mondta a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen ismertette a vállalkozásokat segítő eddigi lépéseket.Puskás Imre kifejtette: 18-ról 10 százalékra csökkentették a társasági adót, bevezették a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) és a kisvállalati adót (kiva), amivel könnyítették a terheket, növelték a versenyképességet.

A munkahelyvédelmi akciótervvel segítették a cégek munkahelymegőrzését és -teremtését - folytatta a politikus, majd megemlítette a kis- és középvállalkozásoknak rendelkezésre álló hiteleket, valamint a közbeszerzési törvény módosítását, amelynek nyomán az eljárásokban olyan magyar cégek is jó eséllyel indulhatnak, amelyek korábban nagyságuk, tőkeerejük miatt erre nem voltak képesek.

Puskás Imre a további pozitív lépések között szólt az adminisztrációs terhek csökkentéséről és a vállalkozói zónák kialakításáról.

Végül elmondta, hogy a 2014 és 2020 közötti időszakban a Magyarországnak szánt európai uniós pénzek felhasználásában jelentős változás várható, a tervek szerint ugyanis a következő hét évben a források 60 százalékát közvetlenül gazdaság- és vállalkozásfejlesztésre fordítják, ami várhatóan a foglalkoztatás komoly bővülésével jár majd.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!