Helyi gazdaság

2013.02.06. 19:51

Fazekas Sándor: újabb agrárkiviteli lehetőségek nyílnak Oroszország felé

Gyula, 2013. február 6., szerda (MTI) - Magyarország számára több milliárd euró értékben nyílnak újabb agrárkiviteli lehetőségek Oroszország felé - mondta el az MTI-nek Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán Gyulán.

Gyula, 2013. február 6., szerda (MTI) - Magyarország számára több milliárd euró értékben nyílnak újabb agrárkiviteli lehetőségek Oroszország felé - mondta el az MTI-nek Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán Gyulán.A miniszter a gyulai és a hazai húsipari termékek orosz piaci lehetőségeiről szólva kifejtette: az agrárkivitelről magas szinten egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi moszkvai látogatása során Vlagyimir Putyin elnökkel és Nyikolaj Fjodorov mezőgazdasági miniszterrel.

Beszámolt róla, hogy vasárnap Moszkvába utazik, személyesen vesz részt a hétfőn megnyíló moszkvai Prodexpo Nemzetközi Élelmiszeripari és Ital Kiállításon. Az orosz társtárca miniszterével, Nyikolaj Fjodorovval áttekintik a következő időszak feladatait, többek között szó lesz a kapcsolatok továbbfejlesztéséről, az eddigi döntések realizálásáról, az agrárágazat újabb lehetőségeiről.

A miniszter elmondta, hogy a magyar agrárágazat az elmúlt két évben növelni tudta termelését. Egyre több cég ismeri fel, hogy az orosz kereskedelmi partnerek megbízhatóak, pontosan fizetnek, és jelentős mennyiségben vásárolnak minőségi élelmiszert, ami a hazai húsipar számára is nagy lehetőséget jelent - mondta.

"Oroszország kiemelkedően fontos kereskedelmi partnerünk, agrárdiplomáciával elhárítottuk az adminisztratív kötöttségeket és az orosz piac iránt érdeklődő cégeket folyamatosan visszük ki, hogy partnereket találjanak" - mondta a miniszter.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!