Helyi gazdaság

2012.06.20. 10:06

Nyugdíjak Erzsébet utalványban? - Kitérő válasz Rétváritól

„Magyarországon egy középosztálybeli dolgozó életszínvonala emelkedett 2012-re” – közölte Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tegnap a parlamentben.

„Magyarországon egy középosztálybeli dolgozó életszínvonala emelkedett 2012-re” – közölte Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tegnap a parlamentben.

 

 

A T. Ház hétfői ülésnapjának első óráiban az is kiderült Rétvári Bence igazságügyi minisztériumi államtitkár interpellációra adott válaszában, hogy a kormány nem zárja ki a szociális juttatások egy részének Erzsébet utalványban való folyósítását. Az azt firtató kérdés elől, hogy a nyugdíjakkal is történhet-e ez, kitért - írja a vg.hu.

 

Az eredeti tervekhez képest ismét elcsúsztak a képviselők a munkával, így rögtön háromnapos üléssel kezdődhetett meg a nyári rendkívüli törvényhozási szakasz. Hétfőn tucatnyi törvényt fogadtak el vagy módosítottak. Így például hiába nyújtotta be a kormány már az előző hét végén a 2013-as költségvetés tervezetét, most még módosították az idei büdzsét – mindössze két héttel azután, hogy legutóbb átírták.

E szerint 25 millió forintos értékhatár alatt nem kellene az önkormányzatoknak közbeszerzést kiírniuk, ami egybecseng a közbeszerzési törvénnyel is. Módosították a nemzeti vagyonról szóló törvényt is, ezek után az ebbe a körbe tartozó vagyontárgyakat csak állami cég vagy nyílt részvénytársaság hasznosíthat. Voksoltak a polcdíjak megtiltásáról, a boltok pedig csak akkor írhatnának elő visszavásárlási kötelezettséget a beszállítóiknak, ha első alkalommal kerül forgalomba náluk az adott áru.

Szavaztak két olyan törvényről is, amelyet Áder János visszaküldött a parlament elé. Az államfő kifogása az volt a kisajátításról szóló javaslattal szemben, hogy az utolsó pillanatban betettek a módosítók közé oda nem tartozó javaslatokat is, a lapzártánk utáni szavazáson azonban papírforma szerint lényegében nem változott a törvényszöveg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!