Jubileum

2023.12.03. 11:14

Kilencven éves az Ózdi Természetbarátok Köre

Kilenc évtized nem kis idő, pláne egy civil szervezet életében. Márpedig az Ózdi Természetbarátok Köre idén már fennállása 90. évfordulóját ünnepelte.

Boon.hu

Születésnapi kirándulásra indultak az ózdi természetjárók

A tagság tette mindezt először ünnepi keretek között az Olvasó falai között, majd az Edelényi Kastélyszigethez szervezett kirándulással. Az ózdi csoport vezetői minden év elején programfüzetet készítenek, amelyből aztán mindenki az egészségi állapotának és fizikai teherbírásának megfelelően választhat magának útvonalat. Kínálatukban a könnyebb-nehezebb gyalogtúrák éppúgy ott szerepelnek, mint a falu-város barangolók, vagy a több napos belföldi és külföldi kirándulások. Jó kapcsolatot ápolnak az Arlói Közösségért és Kultúráért Egyesülettel, a Vasutas Természetjáró Baráti Körrel, a Zöld Út Természetjárók Egyesülettel és a Vajdavári Vándorok Természetjáró Szakosztállyal is, így velük is rendszeresen szerveznek közös programokat.  

- A friss levegő és mozgás egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett igyekszünk a szellemi frissességünk megőrzésére is nagy gondot fordítani. A szervezett kirándulásaink alkalmával minket kalauzoló idegenvezetőktől mindig hasznos információkkal gazdagodunk. Fontosnak tartjuk, hogy programjainkon a fiatalabbak, gyermekeink, unokáink is velünk tartsanak, hiszen megítélésünk szerint a természet szeretete, a környezettudatosságra nevelés napjaink egyik igen fontos feladatai közé tartozik – mondta el Bánhidi Denise csoportvezető.

Az ÓMÉK kötelékébe tartoznak 

Az Ózdi Természetbarátok Köre 2021. június 1-től az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. felügyelete alá tartozik. A kerek évforduló alkalmából kiállítás is készült az elmúlt évek, képeken megörökített, tárgyakban megőrzött élményeiből.  

Bánhidi Denise és dr. Csuzda Gábor

- Rendkívül büszke vagyok a csoportra, hiszen 123 fős tagságunkkal a város egyik legnépesebb, legrégebb óta működő civil szervezetévé váltunk! Legidősebb tagunk Wenzel Péter betöltötte 85. életévét, ennek ellenére mégis aktív szereplője a közös programoknak, idén tavasszal még együtt takarítottuk a Kohászok Útja túraútvonal ózdi szakaszát. Ezúton is gratulálok Tóthné Hangonyi Grétának, aki átvette a stafétabotot, hivatalosan is a túraútvonal "háziasszonya" lett – fogalmazott a jubileum kapcsán dr. Csuzda Gábor önkormányzati képviselő, a civil szervezet tagja.

Születésnapi kirándulás  

Dr. Csuzda Gábor az évforduló kapcsán meglepetéssel is készült az ózdi természetjárók számára. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzatnak és Bánné dr. Gál Boglárka elnök asszonynak köszönhetően az Edelényi kastélyszigetre invitálta az egyesület tagjait, akikkel így ismét egy tárlatvezetéssel egybekötött kellemes napot tudtak eltölteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában