boon.hu video

2023.10.05. 16:37

Mesehősök bőrébe bújhattak a kisiskolások - (fotók, videó)

Háromszáz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei első és második osztályos általános iskolás diákot láttak vendégül a vármegyeháza Dísztermében, ahol a Borsodi Madárka című könyvvel ismerkedhettek meg a kicsik játékos formában.

Soós Péter

Fotó: Soós Péter

Gólyalábasok fogadták csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyeháza előtt a kisiskolásokat: szerencsét ígértek azoknak, akik hosszú lábuk között bújnak be a nagykapun. Bent zenekar és mesemondók fogadták őket, akik egyből bemelegítették őket némi kérdezz-felelekkel. A központi téma a Borsodi Madárka című kötet volt, melyet szerdán mutattak be szintén a díszteremben.

A program legizgalmasabb pontjaként egy lányt és fiút hívtak ki a publikum elé, hogy mesehősnek öltözve szálljanak szembe Eszterrel (a kötetben szereplő meséket összegyűjtő, válogató és újramesélő Zámborszky Eszter – a szerző), aki időközben gonosz boszorkává változott. A zenés-prózás mesejáték után közös körtánccal zárult az elsősök és másodikosok vidám bő félórája. A nap során kilenc vármegyei általános iskola tanulója vehetett részt a különleges eseményen többek közt Abaújszántóról, Mezőkövesdről vagy éppen Miskolcról.

A Borsodi Madárkából a vármegye minden óvodája és könyvtára kap egy-egy példánnyal.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában