Segítség

2023.10.04. 20:30

Jótékonysági sütőtök vásárt és koncertet is szerveznek Mályiban Zente gyógyulásáért

A Mályi Görögkatolikus Szervezőlelkészség jótékonysági sütőtök vásárt szervez Ján Zente javára október 7-én, szombaton 10 és 12 óra között. A sütőtök megvásárlásával Zente gyógyulásának körülményeit segíthetik. A vásár helyszíne a templom udvara: Mályi, Széchenyi utca 15.

Boon.hu

Fotó: olvasó

A Mályi Gézengúz Óvoda és a Mályi Móra Ferenc Általános Iskola pedagógusai jótékonysági koncertet szerveznek Ján Zente gyógyulása érdekében a Holdeső zenekar támogatásával és közreműködésével. A koncert október 13-án, pénteken 18 órakor kezdődik az iskola aulájában. Az esemény helyszínén és időpontjában várják a felajánlásokat a szervezők.

A négyéves Ján Zente egészséges kisfiú volt, majd idén tavasszal, egy vírusfertőzést követően aplasztikus anémiát diagnosztizáltak nála, mely teljesen leállította a vérképzését. Június végén, több napos kemoterápia után csontvelő-transzplantáción esett át, a donor a kisöccse volt. A sikeres transzplantáció után hazatérhetett, azonban Zente egy évig nem mehet közösségbe, ezért nehéz anyagi helyzetbe kerültek az édesanya kieső jövedelme miatt. A kisfiúnak steril szobát kell kialakítani új bútorokkal, valamint a kezelések, gyógyszerek költségei is megterhelik a családi költségvetést.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában