Felsőoktatás

2023.10.02. 14:30

Itallal kapcsolatos kurzus indul a Miskolci Egyetemen

A heti rendszerességgel szervezett kurzust keddenként tartják a Campuson. 

Boon.hu

A Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézete Kínai teakultúra kurzust indít a 2023/24. tanévben, amelyen különböző típusú kínai teákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, és megtanulhatják elkészítésük módját is – írja az egyetem honlapja. Hozzátették: a részvétel ingyenes. A heti rendszerességgel szervezett kurzust keddenként 16 órától 17:30-ig tartják – legközelebb október 3-án. A kurzus helyszíne a Konfuciusz Intézetben lesz – írják.  

Fontos része a kultúrájuknak. 

Kína teakultúra gazdag és sokrétegű, és az évezredek során alakult ki és fejlődött. A kínai teakultúra központi eleme a tea készítése és fogyasztása, és szorosan összefonódik a kínai társadalommal, vallással és filozófiával. Kína számos különböző tea típust termel, mint például a zöld tea, fekete tea, oolong tea, fehér tea és sárga tea. Minden tea típus más elkészítési módszert igényel és más ízű. A tea elkészítése fontos része a kínai teakultúrának. A hagyományos kínai tea elkészítési módok közé tartozik a Gongfu Cha, amely során kis tealeveleket rövid ideig leforrázzák, és a Cha Xi, amely a teaasztal és a különböző kiegészítők művészi elrendezését jelenti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában