Eljutási verseny

2023.09.18. 12:55

Ezúttal a villamos győzött Miskolcon

Idén is megrendezték az eljutási versenyt Miskolcon: ebben az évben a villamos volt a leggyorsabb.

Boon.hu

Reggelivel várták a kerékpárral érkezőket

Fotó: Bujdos Tibor

Kicsit lassabban haladtak idén a bicajosok, sőt a busz is, a villamos ugyanazt az időt hozta, mint szokott, ez pedig elég volt a győzelemhez. Elsőként ért be, míg a kerékpárosokra még hosszú perceket kellett várni. Az esemény után Veres Pál polgármester arról beszélt, hogy bebizonyosodott, mennyire fontos a tömegközlekedés városunkban is.

„Elengedhetetlen, hogy megszervezzük a közlekedést, ugyancsak fontos, hogy zölden gondolkozzunk. A rollerek is ezt a módot szolgálják, melyeket nemrég hoztunk be városunkba. Ez Miskolc jövője miatt is fontos, bár ez egy hosszú tanulási folyamat” – mondta a városvezető.

Kunhalmi Zoltán, a Kerékpáros Miskolc Egyesület elnöke verseny történetéről mesélt.

– Nagy hagyománya van ennek az eseménynek. Országszerte is megszámlálhatatlan rendezvény kötődik ehhez a naphoz. Ugyanakkor sajnálatos, hogy nem tudjuk elérni az 5-6 százalékot a városban kerékpárhasználatban.

Szeptember 16. és 22. között rendezik az idei Európai Mobilitási hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A miskolci mobilitási hét keretében szeptember 18-án, hétfőn rajtolt az eljutási verseny. Felső-Majláthról indult hétfőn reggel 07:09-kor indul az eljutási verseny, ahol villamos, autóbusz, autó, kerékpáros és futó mérte össze a gyorsaságát, ki mennyi idő alatt jut el a Városház térre. Idén az első a villamos lett, amelyre nem volt példa az elmúlt években, ugyanis rendre a kerékpáros szokott győzni. A villamos 21 perc alatt teljesítette a távot, hasonlóan a korábbi évekhez. Második a személyautó lett 23 perccel, amely szintén a korábbi évek átlagának megfelelő. Harmadikként az autóbusz érkezett 25 perces idővel, ami ugyan rosszabb idő, mint a tavalyi, viszont sokkal jobb, mint a korábbi évek ideje. Mindössze negyedik lett a kerékpár 29 perces idővel, ami most sokkal rosszabb lett, mint a korábbi években bármikor. Míg ötödikként a futó érkezett be 41 perces idővel.

A Városház téren az eljutási verseny befutójánál a szervezők reggeli falatokkal várták a kerékpárral közlekedőket, a lehetőséggel pedig szép számmal éltek a két keréken közlekedők. 

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. szeptember 22-én, pénteken az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára minden busz- és villamosjáratán ingyenes utazást biztosít, ezzel is támogatva az Európai Mobilitási Hét autómentes napját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában