Gasztroélmény

2023.09.23. 20:00

Sztárséf a polgármestert is "megfőzte" a Miskolci Pikniken (fotók, videó)

Rácz Jenő Michelin-csillagos séf és az ország egyik legnevesebb gasztrobloggere is Miskolc vendége volt szombaton a belvárosban, a Szent István téri nagyszínpadon.

Soós Péter

Jókuti András és Rácz Jenő a színpadon

Fotó: Vajda János

A Miskolci Piknik fesztiválon Rácz Jenő Michelin-csillagos sztárséf volt az egyik legizgalmasabb „fellépő”, aki miskolci és környékbeli alapanyagokból készített finom fogásokat. 

Látványfőzés volt ez a javából, amit a program házigazdája, Jókúti András gasztroblogger, a Világevő szerzője emelt még magasabb polcra a szépen megtelt téren. 

A legszerencsésebbek kóstolót is kaptak a pani puriból – ennek a street foodnak a receptjét még Dél-kelet Ázsiában tanultam. Próbáltam úgy összeállítani az ételt, hogy kapcsolódjon Miskolchoz, a Bükkhöz

– mondta a séf. 

Bevezetője után segítséget is hívott, „sous-chefként” Veres Pál polgármestert hívta a színpadra. 

Érdeklődésünkre sokan azt mondták, csak a séf személye miatt látogattak ki az eseményre, hogy ellessenek pár fogást tőle. Rácz Jenő Michelin-csillagos magyar séf, a Konyhafőnök zsűritagja, éveket dolgozott külföldön neves éttermekben. 

Jókuti András társalapító-szerzője a Népszabadság étteremkalauzának, szerkesztette a Time Out Budapest magazin Enni&Inni rovatát is. A Világevő blogot 2010 őszén indította.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában