Segítség

2023.08.09. 15:00

Megalakult a Pamacs Kutyamentő Alapítvány Mezőkövesden

A Pamacs Kutyamentés szervezet 2021 nyarán alakult, amikor is az egyik helyi benzinkúton találtak egy németjuhász kutyát, akit megmentettek. Molnárné Kelemen Viktória ekkor határozta el, hogy szeretnének minél több kutyán segíteni.

Boon.hu

– Sikerült adományból összegyűjtenünk egy kennelre, ahol elhelyeztük a kutyust. Utána próbáltuk összegyűjteni a pénzt, hogy minél több kennelünk legyen. Csináltunk egy facebook oldalt Pamacs kutyamentés néven, oda kiraktam egy elérhetőséget és egyre több telefont kaptunk, hogy segítsünk a négylábúaknak. Folyamatosan igyekeztünk bővíteni a kennelek számát, hogy minél több kutyán tudjunk segíteni és az állatorvosi költségek finanszírozásában is kértünk segítséget – mondta a kuratóriumi elnök.

A követők száma folyamatosan nőtt a közösségi médiában, így felvetődött az ötlete egy alapítvány létrehozásának, amely július 12-én meg is valósult, amelynek az előnye, hogy lehet pályázni állami támogatásra és így adománygyűjtő dobozokat is ki tudunk helyezni, megoszthatjuk a számlaszámunkat, hivatalosan is gyűjthetünk pénzt – emelte ki Molnárné Kelemen Viktória. Az alapítvány környezetvédelmi besorolásban van, a tevékenységet illetően pedig bajba jutott állatokon segít Mezőkövesden és a térségében. A szervezet a közelmúltban új telket vásárolt a város határában, ahová szeretnének majd kiköltözni. – Az első feladat a terület körbekerítése lesz, majd le kell betonozni a kennelek alját. Járdát is szeretnénk kialakítani és a vízelvezetést, vízellátást is meg kell oldanunk, fúrt kutat tervezünk. Az elektromos áramot napelemes rendszerrel szeretnénk biztosítani – tette hozzá a kuratóriumi elnök. A tervek között szerepel egy mobil konténerház kialakítása is, ahol egyebek mellett az eszközöket és a kutyaeledelt tárolhatják. Hozzátette, hogy jelenleg 23 kutyával foglalkoznak és 10 darab nagykennellel rendelkeznek, de 30-50 kutya befogadására alkalmas telepet szeretnének majd létrehozni.

A felajánlásokat a 0620/212-6091-es telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában