Vízipisztolycsata

2023.08.16. 08:00

Magyarország negyven fürdőjében egyszerre spriccolják egymást az emberek

Negyed órán át kell vízipisztolycsatát vívni a lehető legtöbben, hogy sikerüljön a rekordot felállítani.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tom Wang

Úgy tűnik a nyár utolsó heteiben még egy kicsit megmutatja erejét, és a strandidő egyelőre nem hagyja el az országot. A Magyar Fürdőszövetség ezen felbuzdulva rekordkísérletet hirdetett, mégpedig egy országos vízipisztolycsatát a tagfürdőiben, melynek lényege, hogy augusztus 19-én, szombaton egy időben több százan vagy akár több ezren vehetnek részt egy fergeteges vízipisztolycsatában – mindezt a 21. századi technika segítségével, online módon összekapcsolva. A rekordkísérletről a Magyar Fürdőszövetség weboldalán adtak tájékoztatást.

Országszerte 40 fürdő csatlakozott

A Magyar Fürdőszövetség célja, hogy évről évre olyan közös programokat szervezzen, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők sokszínűségének minél szélesebb körben való megismertetéséhez, a fürdőzés népszerűsítéséhez. Ez alkalommal egy feledhetetlen nyári strandélménnyel várják vendégeiket, akik az országos vízipisztolycsatában és egyben rekordkísérletben vehetnek részt. Az újdonság, hogy nem egy helyszínen, hanem egyszerre több fürdőben folyik majd a csata. Összesen 40 fürdő csatlakozott a most első alkalommal meghirdetett, közös „Magyar Rekordkísérlet” akcióhoz. A rekordkísérlet célértéke a Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők száma. A rekordkísérlet tervezett időpontja augusztus 19. (szombat), 14 óra. Fontos, hogy 15 percen át kell a vízipisztolycsatának folyni minden helyszínen. A Magyar Rekordok 22 éves történetében jelenleg a rekordot 800 résztvevővel a szigetvári fürdő tartja. A mostani kezdeményezés egyedülálló abban, hogy a telekommunikáció segítségével „egy helyszínként” egész Magyarországot jelenti majd, a résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet tárgya. A rekordkísérletet a Magyar Rekord Egyesület, mint központi szervező koordinálja, minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal lesz összekötve. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében négy helyszínen lehet csatlakozni a kezdeményezéshez: Miskolcon a Barlangfürdőben, a Selyemréti Strandfürdőben és az Ellipsum Strandfürdőben, valamint a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában