Lila mesevilág

2023.06.17. 18:00

Levendulát szüreteltünk Tokajban (fotókkal, videóval)

Nem hagytuk ki az év egyik leglilább eseményét, elmentünk Tokajba, a Liszkai Levendulásba a IV. Szedd Magad Levendulaszüret és Kézműves Vásárra.

Bónusné Nánási Regina

Fotó: Bónus-Nánási Regina

Több mint 800 tő levendula várta az érdeklődőket Tokajban, a Csurgó-völgyi úton lévő Liszkai Levendulásban. A levendula nyugtató, lazító hatása azonnal érezhető volt, ahogy beléptünk a kert kapuján. A levegőt belengte a friss levendulaillat. Olyan volt, mint egy mesebeli helyszín. Házisütemény várta a vendégeket, mely becsületkasszával működött. A kisebbekre is gondoltak, volt ugrálóvár, trambulin, homokozó, ügyességi játékok és csillámtetoválás. Az udvar végén egy csodálatos kis házikó állt, előtte terült el a levendulamező, melynek közepén egy hinta várta a fényképezni vágyókat, de volt lila bicikli és pad is.

Kézműves vásár is

A levendulát háromféle arató táskába lehetett szedni, attól függőben, hogy fehér vagy lila virágot, kis vagy nagy mennyiséget szerettünk volna hazavinni.

Nemcsak szedni, vásárolni is lehetett angol és francia levendulatöveket, ha valaki kedvet kapott otthon termeszteni az illatos növényt.

Emellett kézműves vásárral is készültek a szervezők, ahol méz, szörp, lekvár, Ilda horgolt plüssei és a Mütyürke műhely díszített kerámiái, evőeszközei és cserépbabái közül lehetett válogatni.

A szervezők két napig várják a látogatókat, aki lemaradt, vasárnap (június 18.) még ellátogathat a Liszkai Levendulásba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában