Népdalverseny

2023.06.22. 11:22

Népzenei döntőben a mezőkövesdi versenyzők

Tizenkettő versenyző közül a Matyó Nagymama Klub Pávakör és Indre Andrea is első helyet ért el a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata által első alkalommal meghirdetett Népdalverseny második területi megmérettetésén, így tovább jutottak a döntőbe.

Póczos Nikolett

Forrás: Mezőkövesd.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata első alkalommal nyílt, kétfordulós népdalversenyt hirdetett meg a vármegyében élők számára. 

Az első fordulóban négy helyszínen (Mezőkövesd, Sárospatak, Ózd, Szerencs) zajlott a megmérettetés. A mezőkövesdi fordulót június 21-én rendezték meg, amelyen 12 produkciót láthatott a közönség, melyből 9 csoportos, három pedig egyéni előadás volt. Mezőkövesdet a Matyó Nagymama Klub Pávakör, Indre Andrea és a Mezőkövesdi Dalos Pacsirták elnevezésű csoport képviselte. 

Mellettük többek között Emődről, Bogácsról, Ónodról, Mezőcsátról, Bükkábrányból is érkeztek versenyzők. Az esemény elején Szalai Szabolcs, a Vármegyei Közgyűlés tagja, tanácsos köszöntötte a megjelenteket. A produkciókat Mozerné Horga Stefánia, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Molnár Istvánné önkormányzati képviselő és Kazárné Kalber Nikolett, a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. igazgatója alkotta zsűri értékelte. 

Csoportos kategóriában első helyet ért el a Matyó Nagymama Klub Pávakör, második lett a Bogácsi Pávakör, a harmadik helyen pedig a Bükkábrányi Népdalkör végzett. Az Emődi Pincegazdák Dalárdája pedig különdíjat kapott. Egyéni kategóriában Indre Andrea első, Bedőcs Lajosné második, míg Novák László harmadik lett. A díjazottak továbbjutottak a döntőbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában