Program

2023.05.17. 12:00

Meglepetések is lesznek a hétvégi Zsongón (fotókkal)

Jubileumához közelít a vármegyeszékhely egyik nagy és népszerű találmánya.

KT

Hubay György és dr. Mészáros János a rendezvény pólójával

Fotó: Ádám János

A hétvégén immáron huszonnegyedszer tartják a Zsongó Lillafüred sport- és kulturális rendezvényt, a szombat-vasárnapi eseményt pedig családi fesztiválként és gyermeknapként is jegyzik. A kétnapos programról szerda délelőtt dr. Mészáros János fővédnök, a Nemzeti Versenysport Szövetség és a Magyar Karate Szövetség elnöke, valamint Hubay György alapító ötletgazda a Hotel Palota Lillafüred Beatrix termében beszélt a sajtó képviselőinek.

Jó lesz az idő

Ikonikus helyszín, ikonikus rendezvény, ezzel kezdte Hollósy András moderátor, majd elhangzott: a huszonnégy év alatt rengeteg műfaj tette le a névjegyét a Zsongón és sok versenyző pályafutása itt kezdődött. A legfontosabb: az időjárás a hírek szerint kiváló lesz ebben a vadregényes környezetben, így mindenkit várnak, aki csak él és mozog.

Elhangzott, hogy a karatésok elsőnek csatlakoztak és karolták fel a bükki programot, amely lassan egy emberöltőre tekint vissza. A Zsongó Lillafüred talán az egyik leghosszabb ideje működik a régióban, és szinte a nagy sportágválasztóra ,,hajaz". Bármit ki lehet próbálni, meg lehet kedvelni, közben a jelenlévők találkozhatnak olimpiai-, világ- és Európa-bajnokokkal. Jövőre pedig, ezt már bejelentették, nagy ünnepséget tartanak és erre máris felkészülnek.

A kétnapos eseményt számos bemutató, koncert és ingyenes egészségügyi mérés színesíti. Az érdeklődők többet között láthatják a díszpolgár Lehoczki László kutyás műsorát, a Sky zenekart, az Elvis Presley show-t, Eperjesi Erikát és Kriston Milánt, akik operett és nosztalgia slágereket adnak elő.

 

A programból

 

Lillafüred, Erzsébet-sétány

Május 20., szombat

11.00: megnyitó

Egész nap: atlétika, cselgáncs, karate, kerékpár, sakk, természetjárás az Erzsébet-sétányon

Május 21., vasárnap

11.15: karate bemutató

Egész nap: atlétika, cselgáncs, birkózás, ökölvívás, kerékpár, sakk, természetjárás

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában