Táncprodukció

2023.03.08. 10:00

Parádéztak a Kocsonyafesztiválon

A kiemelt arany minősítésű Vasas klub táncosainak előadását láthatta a közönség a Szinva Teraszon.

DA

Fotó: Detzky Anna

A Kocsonyafesztivál nyugdíjas műsorának méltó zárásaként tekinthették meg a fesztiválozók a Vasas Nyugdíjas Klub tánccsoportját, amely színvonalas műsort adott a Szinva Teraszon vasárnap délután.

Ki-mit-tud győztesek

A jelmezes produkciókból nem volt hiány. A táncoslábú idősek először egy spanyoltáncot, majd egy cigánytáncot adtak elő, végül néhányan megjelentek boszorkánynak öltözve. Kovács Barnabás a csoport tánctanára és Tordai Lászlóné Ilona klubvezető, akik az életben is egy párt alkotnak, több páros táncot is bemutattak. Emellett hallhattunk szóló éneket és két szavalatot is. A klub öt éve újult meg, és azóta rengeteg fellépésük van. Tavaly Siófokon az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tudon produkciójukra kiemelt arany minősítést kaptak. A miskolci farsangon sem először léptek már fel.

Törődnek egymással

– Az egyik legrégebbi nyugdíjasklub a miénk Miskolcon, ahová most 22 fő jár. Viszont a társaságnak csak egy kisebb része tartozik a tánccsoportba. Én még 14 éves koromban tanultam meg táncolni Guttmann Ármin tánciskolájában a volt Debreczenyi utcában – mondta Tordai Lászlóné Ilona, a Vasas Nyugdíjas Klub vezetője. – Öt éve lemondott, aztán el is hunyt az előző klubvezető, engem akkor választottak meg. Korábban, aktív koromban boltvezetőként dolgoztam. Nagyon szeretem az embereket, úgyhogy szívesen vállaltam. Két hetente tartjuk a klub délutánjainkat az Ifiházban, ahol mindenkinek érdeklődünk a hogy léte felől és a születésnapokat is megünnepeljük. Jó idő esetén szívesen kirándulunk a Bükkben, vagy szalonnát sütünk a csanyiki cserkészparkban. Legutóbb pedig nőnapi rendezvényünk volt. Korábban a jelenleg felújítás alatt álló Vasgyári Közösségi Házban működtünk. Már nagyon várjuk, hogy májusban visszatérhessünk oda.

A színpadon nem izgulnak

Miskolcon egyedülálló módon rendelkezik a klub tánccsoportja kiemelt arany fokozattal és szinte minden versenyen nyernek.

– Négy éve intenzíven működik a tánccsoportunk a Vasas Nyugdíjas Klub részeként, ahol korábban még nem alakult hasonló művészeti csoport. Bár elég sűrű a programunk, de igyekszünk minden meghívásnak eleget tenni – osztotta meg Kovács Barnabás nyugalmazott táncos. – Csütörtökönként próbálunk egy órát szakadásig. Egyedül vagyok fiú és szigorú vagyok a lányokhoz. Mindenki 70 feletti, de nem látszik rajtunk. Ahogy kilépünk a színpadra már nem izgulunk, hanem csak a tánc marad. Két éve már felléptünk a Kocsonyafesztiválon az Erzsébet téren. Viszont a mostanra megtanult produkciót először adtuk elő, így kompletten. Egyedül a spanyoltánccal léptünk fel már külön is, azzal szoktunk versenyeken indulni. Jelenleg pedig egy görög táncot gyakorolunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában