Ízvilág

2023.03.30. 14:30

A csípőstől a riksáig – Mezei Petra élménybeszámolója

Indiában nem lenne szakács a megyeszékhely kiváló ökölvívója.

KT

Mezei Petra jól járt a hazai zacskós levessel Indiában

Fotó: Ádám János

Az Új-Delhiben rendezett boksz világbajnokságon járt Mezei Petra, a miskolci M1 Fitneszben működő Hell Fight Club Küzdősport Egyesület tagja, aki az ötven kilósok mezőnyében egy mérkőzést vívott és mivel veszített, kiesett.

Élvezte a csatangolást

– Jól jártam, hogy itthonról vittem zacskós levest – kezdte gasztronómiai beszámolóját a huszadik évében járó bunyós, majd így folytatta: – Az ottani, mélytányérba kínált étkek ugyanis túl azon, hogy nem tudtam, mi van bennük, nagyon csípősök voltak, így nem ettem meg. Másodiknak volt csirke és hal burgonyával, rizzsel, tésztával, vagy zöldségekkel, de ezek is csíptek. Ezért, ha nem vitt rá a „lelkiismeretem”, hogy vegyek belőlük, akkor kicsit koplaltam. Kávét és üdítőt nem ittam, csak dobozos italokat és palackozott vizet fogyasztottam, de ha ezekbe jeget tettek, akkor már köszöntem szépen. Óvatos voltam már csak azért is, mert sok ország tucatnyi sportolója nem tudott ringbe lépni gyomorrontás és hasmenés miatt.

Fotós: Ádám János

Mezei Petra egyéb élményeiről is beszámolt:

– A fővárosban óriási nyüzsgéssel és hömpölygéssel szembesültem. Rengetegen éltek az utcákon és nagy szegénységet láttam, ennek ellenére a közbiztonságra egy szavam sem lehetett. Nyugodtan mentem, amerre csak gondoltam, a közlekedésről persze annyit, hogy mindenki úgy tekergett, ahogyan akart, például a forgalommal szemben is. A vébé hivatalos buszait használtam, de párszor beültem a híres riksába, vagyis a motoros-pedálos két- vagy háromkerekűbe és nagyon élveztem a csatangolást. Egyedül a rossz levegő, az ezzel párosuló ködszerű félhomály és a furcsa illatok zavartak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában