MCC

2023.02.16. 19:13

Legendák Miskolcon

Ismét halhatatlan sportolók voltak a miskolci MCC vendégei.

KT

Fotó: Ádám János

Jónyer István miskolci származású négyszeres világbajnok asztaliteniszező és Vaskuti István moszkvai (1980) olimpiai bajnok kenus, tízszeres világbajnok járt a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány székházában. Vendégeikkel a sport iránti szenvedélyről, kitartásról, a sport és nemzet iránti alázatról beszélgettek a jelenlévők.

– Nemcsak kiemelkedő sportemberek ők, de életszemléletük, gondolkodásuk, az eredményekért vállalt elhivatottságuk és kötelességszeretetük is példamutató, és kiemelkedő a jövő generációjának nevelésében vállalt szerepük is. Mindezek elismeréseképpen kapták meg mindketten a Nemzet Sportolója címet: Jónyer István 2021-ben, Vaskuti István pedig éppen a napokban – mondta a legendákról Sike Krisztina, az MCC kommunikációs és rendezvényszervezési koordinátora.

Jó tudni

A Nemzet Sportolója

A Nemzet Sportolója kitüntető cím Magyarországon. Az Országgyűlés 2004-ben a sporttörvényben alapította. A díjat azok a hatvan éven felüli, kimagasló eredményeket elért magyar sportolók kaphatják, akik aktív sportpályafutásuk befejezése után is meghatározó szerepet játszanak a sportéletben. A címet egyszerre tizenketten viselhetik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában