Adomány

2023.01.11. 16:00

Félmillió forintot vittek Beregdédára

Az elmúlt évekhez hasonlóan novemberben és decemberben karácsonyi pénzadományt gyűjtött kárpátaljai rászoruló gyermekes magyar családok megsegítésére a Sárospataki Wass Albert Kör.

BSZA

Az egyesület tagjai az egyik megajándékozott család otthonában

Fotó: SWAK

Tavaly 492 615 forint gyűlt össze – közölték közleményükben. Ebből 480 ezer forint jutott pénzadományként 22 rászoruló családnak a határhoz közeli Beregdédán. A fennmaradó összeget az egyesület saját forrásaiból kiegészítette, és valamivel több mint 20 ezer forint értékben szaloncukrot vásárolt a megadományozott családok gyermekeinek.

Az adományt az egyesület tagjai – Tarnavölgyi László elnök, Lencsés Anna elnökségi tag és Pándy-Szekeres Dávid – személyesen adták át december 30-án a helyszínen. A rászoruló családok kiválasztásában a korábbi években megszokotthoz hasonlóan ezúttal is a helyi görögkatolikus és református egyházközség volt segítségükre – olvasható többek között a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában