Szenior Szabadegyetem

2022.09.09. 12:00

Bölcsészeti témákkal is várják az idős hallgatókat

Az idősek örömére októberben, csütörtökönként újra elindítják az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetemet.

DA

Az idősek örömére októberben, csütörtökönként újra elindítják az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetemet, Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban, a Szikra Alapítvány, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány és a Miskolci Egyetem Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoportja szervezésében. A szépkorúakat érintő egészséges öregedés témája mellett a félévben kitekintenek a bölcsészettudományokra is. Az első előadás október 13-án lesz. 

 

Jó közösség alakul ki 

– Amikor a pandémia után már terveztük az újraindulást, igényfelmérést készítettünk a korábbi hallgatóság körében. A jelenléti oktatásra voksoltak. Ebben a félévben három egyetemi oktatóval egyeztettünk, akik októberben, novemberben és decemberben látogatnak majd el hozzánk – tájékoztatott Papp Mónika, a Szikra Alapítvány elnöke. – Alapvetően az 55 év felettieket várjuk a másfél órás előadásainkra az egész megyéből. Ezek interaktívak, és az előadások végén még fél órát biztosítunk a kérdésekre. Utólagosan a résztvevőknek elküldjük az írásos összefoglalást is. Azok, akik minden előadáson ott vannak, a félév végén tanúsítványt kapnak. A jelentkezés előzetes regisztráció alapján történik, amelynek részleteit a Barcika Art Nonprofit Kft. hirdetőfelületein tesszük közzé. Hat éve, amikor 40 hallgatóval először szerveztük meg az előadás-sorozatot, a résztvevők száma megháromszorozódott. A tudás átadásán túl, ami hozzájárul a szellemi frissesség karbantartásához, a Szenior Szabadegyetem legnagyobb hozadéka, hogy a hallgatók egy közösséghez csatlakozhatnak. Sokan ennek kapcsán válnak nyitottabbá és kapcsolódnak be Kazincbarcika pezsgő nyugdíjaséletébe. 

(A borítóképen: Az öregedés témája mellett a bölcsészettudományokról is szó lesz az idei első félévben | Fotó: Olvasónktól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában