Jó formában

2022.08.02. 08:00

Páratlan páros siker

Második lett a mádi erős ember a Strongman Bajnokok Ligája elitsorozatán.

KT

Juhász Péter a második helyért járó serleggel

Fotó: Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A többszörös magyar bajnok Juhász Péter harmadszor vehetett részt a viadalon, és a napokban ezüstéremmel tért haza Délvidékről.

– Életem legkiegyensúlyozottabb versenyzésének köszönhetem a dobogó második fokát – értékelte fellépését a huszonnyolc esztendős sportember. – Éreztem, hogy jó formában vagyok, így az elutazás előtt abban reménykedtem, hogy végig harcban lehetek az élmezőnnyel, és a táblázat első felében végzek, az ezüst azonban túlszárnyalja minden elképzelésemet.

Négyszáz kilóval

Az itthon a Közép-Európai Erősember-szervezet színeiben versenyző honfitársunk vegyes pakolásban első hellyel nyitott, századra azonos időt ért el Tyler Cottonnal, az amerikaiak üdvöskéjével. A nyitó napot végül a második helyen zárta, miután a negyedik legtöbb ismétlésig jutott 150 kilóval vikingnyomásban és a hatodik legjobb időt érte el Herkules-tartásban.

– A második etap viszont rosszabbul indult nekem – folytatta Juhász Péter. – Többször is visszanéztem a felvételeket, de azóta sem értem, miért értem el csupán kilencedik időt kamionhúzásban. Az úgynevezett Conan-körön és lengősúly cipelésben több mint négyszáz kilóval viszont sikerült parádéznom, mindkét számban második lettem, és összetettben is visszakapaszkodtam az éllovasok közé, megháláltam a helyi magyarok felém áradó szeretetét.

A Prémium Média által menedzselt, civilben tiszaújvárosi tűzoltóként dolgozó erőművész elmondta még, hogy szereplésével biztossá vált a helye a meghívásos mezőnyben, ennek következtében, reményei szerint, Lengyelországba, Bosznia-Hercegovinába, és Spanyolországba is elutazhat majd. 

Jó tudni

Nagykikindán az aranyérem Sami Ahola nyakába került, a finn 58 ponttal zárt. Juhász Péter 53,5, a harmadik helyezett holland Kelvin de Ruiter pedig 51 pontig jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában