Törzshely 2022

2022.05.06. 14:00

Törzshely-győztes lett a sárospataki Pizza del Fiore

A sárospataki Pizza del Fiore lett olvasóink szavazatai alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye kedvenc törzshelye város kategóriában.

A pizzériát és éttermet Hajdu Imre 2019 nyarán, egészen pontosan július 20-án nyitotta meg. Az étterem Imre nagyszüleinek házában talált otthonra: a kétszobás lakás egyik helyiségében a vendégeket fogadták, a másikban működött az akkori látványkonyha. 

Hajdu Imre érdekességként megemlítette, hogy valójában az egyik helyi étterem tulajdonosa – gyakorlatilag a konkurencia – győzte meg arról, hogy érdemes a zempléni iskolavárosban egy újabb pizzériát és éttermet nyitni, mert igény van rá. Ez röviddel a nyitás után bebizonyosodott, ugyanis az étterem viszonylag gyorsan felfutott, népszerűvé vált. A nyitás utáni időszakban több gasztro honlap és blog is elismerően szólt a náluk készült pizzákról. A Google-on elérhető értékelések alapján a lehetséges 5-ből ma is 4,9-es osztályzattal rendelkeznek közel kétszáz vélemény alapján. 

Időközben több ütemben fejlesztettek. Előbb egy romos nyári konyhából és kazánházból alakítottak ki mosdót és különtermet, majd az épület előtti területet és az udvart burkolták le, ahová fedett szabadtéri filagóriákat is elhelyeztek. Így nyáron egyszerre 40-50 embert tudnak leültetni, télen ennek a felét. Ez az oka annak, hogy Hajdu Imre további fejlesztésben gondolkodik, az épület bővítésével olyan éttermet szeretne kialakítani, ahol minden évszakban egyszerre akár egy busznyi ember is leülhet. 

Eleinte maga a tulajdonos készítette a pizzát és végezte a kiszállítást. Ma négy főállású munkatárs dolgozik az étteremben. Ezt az tette lehetővé, hogy folyamatosan növekszik a forgalmuk, az első évhez képest mostanra megháromszorozódott a bevétele a vállalkozásnak – meséli a tulajdonos. A Pizza del Fiore olasz étterem, melynek étlapján húszféle pizza és nyolcféle olasz étel található. „Frissensülteket, gyorséttermi és hagyományos éttermi fogásokat nem tartunk az étlapon, aki ilyet szeretne, a városban sok helyen találhat kedvére valót. Arra viszont büszkék vagyunk, hogy vendégeink visszajelzése és a szaksajtó véleménye alapján elmondhatjuk, hogy a legjobb pizza nálunk található a városban. Jó hírünk túljutott a város határán is: a facebookos követőink száma közelíti a 7000 főt és nagyon sok sátoraljaújhelyi, debreceni és nyíregyházi törzsvendéget is köszönthetünk nap mint nap.” -közölte a tulajdonos. 

Hajdu Imre szerint népszerűségük titka, hogy ragaszkodnak a minőséghez és ragaszkodnak a receptúrákhoz. Mint mondja, legalább húsz dolgot tud felsorolni, amitől a pizza pizza lesz és nem csak egy kör alakú kelt tészta. Ezek közül a legfontosabbak: „Használjunk jó minőségű pizzalisztet. Kevés élesztőt dagasszunk a tésztával, illetve kelesszük sokáig (egy, kettő vagy akár három napig) és hideg helyen a pizzának valót. 

Különleges az étterem enteriőrje is, könyvespolcok veszik körül a vendégeket. Mi több, a pizzériában könyvet is lehet vásárolni, hiszen helyben értékesítik a tulajdonos sajátos stílusú és látásmódú, ’Száz éves történetek’ című könyvének első és második kötetét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában