Oktatás

2022.02.04. 19:30

Élménydús játékokkal a leendő elsősöknek a Vörösmartyban

Alaposan megmozgatták a színes feladatokkal a kicsiket.

NHK

A miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában pénteken délután varázslatos farsangi kalandban volt részük azoknak a nagycsoportos óvodásoknak, akiknek szülei érdeklődnek az intézmény iránt.

 

Állomásról állomásra 

 

Az eseményen Csík Tibor, az iskola igazgatója köszöntötte a vendégeket. Ezt követően a negyedik évfolyamos diákok teremtettek jókedvet és csempésztek farsangi hangulatot a rendezvényre vidám műsorukkal. Majd az óvodásoké lett a terep, birtokba vehették az aulában és az osztálytermekben a hétpróba helyszíneit. 

 

A feladatok sokszínűek és érdekesek voltak az ovisok számára. A szervező pedagógusok arra törekedtek, hogy minél változatosabban mozgassák meg a gyerekek különböző érzékeit. Az ügyességi játékok sorában volt zoknipárosítás, a kicsik válogattak ruhát színek szerint, széket öltöztettek, hogy meg ne fázzon. De akadálypályán is végigmentek, illetve pörgettek szerencsekereket, majd megoldották a kipörgetett, gondolkodást igénylő feladatot. 

 

A következő helyszínen pedig célba dobtak, továbbá kitapintottak különböző tárgyakat, járhattak mocsáron, vagy akár táncolhattak is népi gyermekdalok ritmusaira. A próbák teljesítése után mindannyian oklevelet kaptak. Akik pedig mindemellett jelmezben érkeztek a programra, és abban végezték el a kihívást, azok jutalmul édességgel és farsangi fánkkal térhettek haza.

 

(A borítóképen: Szerencsekerék-pörgetés, persze jelmezben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában