Vajda János legemlékezetesebb fotói 2021-ből

2022.01.14. 17:30

Fotóriporter a frontvonalban

Így jellemezhetnénk Vajda János elmúlt évi tevékenységét, amelyről ebben az összeállításban szeretnénk némi áttekintést adni.

Szaniszló Bálint

Egy személyvonat és egy kamion ütközött össze június 1-én Sátoraljaújhelyen. A balesetben két személy sérült meg.

A fotóriporter munkája járványfüggetlen. A koronavírus-járvány legvadabb időszakában, amikor az újságszerkesztők és a hírlapírók nagy része a home office-nak nevezett találmány jótékony védelmében végezhette munkáját több-kevesebb hatékonysággal, addig a fotóriporter csak a legritkább esetben tudta azt megtenni, hogy úgy készít illusztrációt, hogy el se hagyja otthonát, és – mondjuk – kifotóz lakása ablakán, és már kész is a fénykép.

 

Arról nem is beszélve, hogy egy-egy adott történésnek konkrét helyszíne van, ahová el kell menni lehetőleg maszkban, fertőtlenítővel felszerelkezve és – lehetőleg – tartva a járványügyi biztonságos távolságot.

 

Vajda János, az Észak-Magyarország fotóriportere elmondhatja magáról, hogy valóban a frontvonalban töltötte a koronavírus-járvány minden eddigi időszakát. Ő volt az, aki fényképezhetett a Semmelweis-kórház Covid-osztályának intenzív részlegén, és ő dokumentálhatta elsőként az oltási kampányokat az első beadott vakcinától kezdve. Járt oltóponton, háziorvosoknál, megörökítve az oltás minden momentumát.

 

Közben – némi ide-oda hullámzással – újraindult a világ. Sorra nyitottak azok a kereskedelmi, vendéglátó-létesítmények, amelyek túlélték a járvány okozta gazdasági visszaesést. Újraindult a sport, a kultúra és a civil élet is. Azaz mindenkor akadt munka a fotóriporternek. Néha még több is a kelleténél.

Száz kilós szovjet bombát találtak az Y-híd építése során Miskolcon 2021. február 24-én.
Március 15.
Egy személyvonat és egy kamion ütközött össze június 1-én Sátoraljaújhelyen. A balesetben két személy sérült meg.
RÖPLABDA Női Extraliga, 5. forduló: Diósgyőri VTK – Vasas Óbuda. Miskolc, városi sportcsarnok, 2021. november 13.
Újranyitott férfiszalonban dolgozik egy fodrász Miskolcon 2021. 04. 07-én.
Helyére emelték a felújítás alatt álló miskolci Nagyboldogasszony-templom két toronysisakját 2021. június 26-án.
Múzeumok Éjszakája program a Herman Ottó Múzeum képtárában. Miskolc 2021. június 26.
Tömeges oltás kezdődött a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 26-án.
A Rally Európa Bajnokság (ERC) magyarországi futamának mezőnye a 4. gyorsasági szakaszon, a Mád-Disznókő szakaszon versenyeznek 2021. október 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában