Adomány

2021.12.19. 13:00

A kormányhivatal is csatlakozott a cipősdobozgyűjtő akcióhoz

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal is csatlakozott a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének karácsonyi cipősdobozgyűjtő akciójához.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A hivatal dolgozói dobozba zárt ajándékokkal szerették volna szebbé tenni a nélkülöző gyerekek karácsonyát. A felajánlásokat csütörtök délután adták át, melyeket a szervezet juttat majd el a rászorulókhoz. 

 

– Az idei évben úgy döntöttünk, hogy a Vöröskereszt megyei szervezetével vesszük fel a kapcsolatot annak érdekében, hogy segíteni tudjunk a megyében, hiszen a szervezet már évtizedek óta hivatásszerűen űzi a segítségnyújtást. Így biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelő helyre fogják eljuttatni a kollégák segítségével összegyűjtött adományokat – kezdte az átadón beszédét Alakszai Zoltán kormánymegbízott. – Amellett, hogy a kormányhivatal közel 3 ezer dolgozója elsősorban egy munkahelyen dolgozik, egy közösséget alkot. Bár a mindennapokban fizikálisan egymástól távol, 16 járásban, összesen 123 telephelyen végzik el feladataikat, mégis azt gondolom, hogy összeköti őket valami, így karácsony környékén biztosan. Ez nem más, mint a segítő szándék. Itt állva az összegyűlt közel 1000 csomag előtt, végtelen öröm és büszkeség tölt el, hogy több száz család és gyermek karácsonyát varázsolhatjuk szebbé, hogy van egy közösség, amely gondolt ezekre a nehéz sorsú gyermekekre. A hivatal bizonyította, hogy csapatként egy jó cél érdekében képes összefogni – emelte ki. 

 

 

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója hozzátette: nagyon sokat jelent, hogy a kormányhivatal munkatársai a Vöröskereszten keresztül szeretnének segíteni. 

 

– A december, a karácsony előtti időszak nagyon húzós a rengeteg adomány miatt, sok áruházban gyűjtünk tartós élelmiszereket, tisztítószereket. Ezek a csomagok gyermekeknek, családoknak fognak segítségül szolgálni, örömet okozni. Hálás szívvel köszönjük a rengeteg adományt, amiket a megyének a leghátrányosabb térségeibe fogunk eljuttatni – mondta az igazgató.

 

(A borítóképen: Grubert Roland és Alakszai Zoltán a rengeteg ajándék előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában