Három kategória

2021.10.01. 12:00

Szemere Bertalan-díjak az ifjú tanulóknak

Családi délutánon jutalmazták a jól tanuló, tehetséges gyerekeket.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Tucatnyi gyerek vehetett át Szemere Bertalan-díjat a Vattai Gyermekekért, Ifjúságért Alapítványtól Vattán. A civil szervezet harmadik alkalommal írta ki pályázatát a díjra, amelyre három kategóriában – Kitűnő vagyok, Tehetséges vagyok, illetve Jobb tanuló leszek – jelentkezhettek a nebulók. Ezúttal csak az alsó tagozatosok pályáztak, de a felsősök is jogosultak lettek volna rá, hiába tanulnak már máshol, bíznak benne, jövőre ők is jelentkeznek majd. A gyerekeknek a jutalom mellett idén még egy közös kirándulást is szerveznek.

Kovács Mónika, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, próbálnak sok dolgot összehozni, a kereteik egyelőre szűkösek. Szerveznek kirándulásokat, tavaly családi napot is tartottak, de idén ez a bizonytalan helyzet miatt elmaradt, s ezzel a játszótéri szalonnasütéssel, beszélgetéssel és díjátadóval pótolták. Tervezik a középiskolai tanulók díjazását, őket jövőre a Padányi Viktorról elnevezett díjjal szeretnék ösztönözni a minél jobb eredmény elérésére. Az egyetemistákat az önkormányzat a Bursa Hungarica programban támogatja. Mint mondta, az alapítvány főként az egyszázalékos adó fölajánlásokból működik, de helyi vállalkozók, magánszemélyek és az önkormányzat is segítik. Számítanak bárki támogatására, akinek fontos a fiatalok fejlődésének támogatása.

(A borítóképen: Három kategóriában díjazták a gyerekeket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában