Elismerés

2021.10.07. 15:30

Az év koncerthelyszíne az Ady

Rangos zenei szakmai díjat nyert el a napokban a miskolci Ady Endre Művelődési Ház.

Szaniszló Bálint

Forrás: Olvasónktól

Vasárnap este a fővárosi Analog Music Hallban adták át tíz kategóriában az idei Öröm a Zene szakmai díjakat. A díj egy olyan szakmai elismerés, amellyel a hangszeres élő zene népszerűsítése iránti elkötelezettséget, és az ezért kifejtett aktivitást díjazzák összesen tíz kategóriában.

Az Ady Endre Művelődési Ház az Év Koncerthelyszíne díjat nyerte el a szakmai grémium döntése alapján. A díj rangját jelzi, hogy korábban olyan koncerthelyszínek kapták meg a díjat, mint a Kobuci Kert, a Barba Negra Track, az Analog Music Hall és a Dürer Kert.

Különleges produkciók

„A díj nem a pandémiával terhelt elmúlt egy évnek szól, hanem az utóbbi időszakunknak, ami eredményekben gazdag volt – köszönhetően a Hangfoglaló klubtámogatói pályázati programnak is, amit 2017-től élvezhetünk – fogalmazott Hímer Bertalan Paya koncertszervező. – 2019-ben poptörténeti emlékpont lett az Ady, az ezzel járó emléktáblát is megkaptuk, szerintem ez is számításban volt a mostani díjazásnál. A ház 57 éve üzemel, ebből adódóan az elődeink is benne vannak ebben az eredményben, hiszen a munkájukkal évekig, évtizedekig járultak hozzá, hogy az Ady Endre Művelődési Ház hírnevét öregbítsék. A kollégákkal igyekszünk különleges produkciókat is elhozni az Adyba. Ilyen volt a Pandora’s Box fellépése két régebbi taggal, Varga Miklóssal és Zselencz Lászlóval, de 2017 óta minden évben összehozzuk a Zártosztály és a Bakancsos Edda produkciót is. Készült az Adyban koncertlemez is a közelmúltban, 2017-ben a Djabe két világsztárral – Steve Hackett (Genesis), Gulli Briem (Mezzoforte) – koncertezett itt, és a hanganyag CD-n jelent meg. Friss produkcióknak is helyet biztosít az Ady, a Random Tripet mi hoztuk először Miskolcra, velük vendégként itt volt Tátrai Tibor, Sena, Vitáris Iván és MC Kemon is. Az őszi-téli időszakunk is elég erős lesz, hiszen októberben Emelet-, New Level Empire-, P. Mobil-, novemberben Pál Utcai Fiúk-, Moby Dick-, decemberben pedig Ismerős Arcok- és Tankcsapda-koncert lesz.”

(A borítóképen: Hímer Bertalan Paya a díjjal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában