Szerencs

2021.09.06. 15:00

Artúr lett a fesztivál arca

Négy napon át szuper koncertekkel várták a szervezők a fesztiválozókat a Szerencs határában megépített színpadokon.

Fotó: Kozma István

Több mint 20 hazai zenekarral és egy külföldi sztárvendéggel is találkozhattak a szerencsi Artúr Napok Fesztiválon az érdeklődők szeptember 2-a és 5-e között. Az Artúr Napokon, a térség egyik legnagyobb fesztiválján délutánonként a helyiek is megmutathatták tehetségüket, a szerencsiek pedig – védettségi igazolvánnyal – ingyen látogathattak el a rendezvényre.

Hangsúlyos esti programok

„Most, szombaton csak szétnézni jöttünk, engem leginkább a vasárnap esti koncertek érdekelnek, de a maiak is nagyon változatosak. Szerencsiként azt gondoltam, kihasználom, hogy nem kell belépőt fizetnem” – nyilatkozta Varga Eszter Anna.

Bár Artúr, a dagadt madár a fesztivál szimbóluma, amely köztudomásúlag szereti a csokoládékat, ez a program azonban nem a szerencsi csokoládéfesztivál megújult változata.

– Ezen a fesztiválon a hangsúly inkább az esti programokon van – hangsúlyozta Schmidl Péter, a fesztivált szervező cég ügyvezetője. – Ahhoz, hogy ez minden generációt kielégítsen, igyekeztünk gyerekbarát programokat is létrehozni. Minden napunk úgy épült fel, hogy a rendezvény elején helyi zenekarok és tánccsoportok léptek fel, és a gyerekeknek is igyekeztünk sokféle elfoglaltsággal szolgálni a fesztivál helyszínén, így vidámpark is várta őket. Csütörtökön, az úgynevezett nulladik napon a Hooligansszel kezdtünk hagyományosan, mint a szerencsi „házizenekarral”. Pénteken pedig inkább a fiatalok felé nyitottunk, ott az esti órákban olyan zenekarok léptek fel, amelyek főként a 20–25 év közötti korosztály zenei érdeklődését képviselik, ők voltak a célcsoportunk. A szombat a retróról és a rockról szólt, több mint 10 zenekar lépett színpadra, főprodukcióként a Tankcsapdával. Először a szerencsi fesztiválok történetében lett egy külföldi fellépőnk is, a Mr. President, illetve számos retrózenekart láthatott a közönség. Azt gondoljuk, hogy a fesztivál legrangosabb programjai vasárnap voltak, többek között Rúzsa Magdi és a Halott Pénz fellépésével.

(A borítóképen: Az ezer kilogrammos, keserűcsokiból készült Gombóc Artúrt egy tömbből faragta ki egy szerencsi vállalkozó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában