Geometria és grafika

2021.09.16. 17:00

A Miskolci Egyetem képviselte hazánkat a Mongeometrija 2021 Konferencián

A Miskolci Egyetem képviselte hazánkat a Mongeometrija 2021 Nemzetközi Tudományos Geometriai és Grafikai Konferencián.

A Belgrádi Egyetem Gépészmérnöki Karán rendezték meg 2021. szeptember 10-12-e között a VIII. International Scientific Conference on Geometry and Graphics moNGeometrija 2021 konferenciát, ahová plenáris előadás megtartására kapott felkérést a Miskolci Egyetem oktatója, Óváriné dr. habil. Balajti Zsuzsanna. A „Constructive Geometric Method For The Analysis Of The Manufacturing Accuracy Of Helicoid Drives” című előadásában többek között az egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán folyó elméleti és alkalmazott matematikai geometriai kutatások közötti párhuzamosságokról, a természet- és műszaki multidiszciplináris tudomány műveléséről nyújtott áttekintést a nemzetközileg is kiemelkedő szakemberekből álló közönségnek.

A nemzetközi konferencia során a Geometria- és grafika-oktatás és tanítási módszertan szekció vezetésére is felkérték az egyetem vezető oktatóját, ami jól mutatja a miskolci felsőoktatási intézményen folyó kutatás és oktatás párhuzamos fejlesztésének szakmai elismerését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában