Fesztivál

2021.08.21. 16:00

Színpompás Kazincbarcika: ma este ér véget a Kolorcity

Számtalan színes programmal várja a város az érdeklődőket a hosszú hétvégén a Kolorcity Fesztiválon.

Bacsó István

A Dal 2020 döntő 2020 február 7-én

Fotó: MW

Szombatig tart még az önkormányzat és a helyi civil szervezetek, vállalkozások összefogásával 2011-ben életre hívott, közösségépítő és turistavonzó fesztivál.

Sport és kultúra

A program a helyi civil szervezetek széles körű bevonásának szándékával „Színes város” szlogennel indult el, eredményeként már több mint harminc épület homlokzatának kreatív festése valósult meg, számos új szobor, ­street art alkotás készült el, illetve az évenként megrendezésre kerülő Kolorcity Fesztivál mellett kisebb sport- és szabadidős események színesítették eddig is a város mindennapjait.

Műfaji sokszínűség

„Kazincbarcika egy megújuló város, ahol a helyi közösségek, generációk, vállalkozások egymással együttműködnek, változatos módon újszerű, kreatív tevékenységeket folytatnak, ami a közterek, épületek megújulásában is kifejeződik” – szól az önkormányzat hitvallása.

Az idei program első napján a Szent Család-templomba várták a fesztivál szervezői azokat a zeneszerető érdeklődőket, akik szeretik a pánsíp- és a szaxofonmuzsikát, amelyet St. Martin előadásában élvezhettek. A hétfő esti zenei utazásban a koncert közönsége a régi ismert darabok mellett új szerzeményeket is hallhatott. A zenész elmondta, hogy a pandémia időszaka alatt is folyamatosan dolgozott, így két új albumra való zenei anyagot is sikerült összeállítania.

A fesztivál két kiemelt helyszínen zajlik: a Kolor Kölyöksziget és a táncos programok a Mezey István Művészeti Központban, és a Fő téren, ahol mindennap 17 órától Gasztro utca és Borterasz várja az éhes és szomjas vendégeket, miközben táncbemutatókban és koncertekben gyönyörködhetnek.

Augusztus 19-én fellépett többek között a Sky Fanatic és a Fever Dance Group. Az ünnepnapon, pénteken légtornász-bemutató volt, és táncbemutató a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola nép- és társastáncegyüttese jóvoltából, a bulit a Best of Geszti zárta.

Az utolsó este

Augusztus 21-én, szombaton lesz a hagyományos Ko­lorfutás Night, amely futóverseny a város számos pontját érinti. Este a Flash Táncstúdió bemutatója, valamint Deniz és Orsovai Reni koncertje zárja a fesztivált a főtéren.

(A borítóképen: Orsovai Reni a fesztivál utolsó fellépője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában