nyárbúcsúztató

2021.08.25. 09:00

Kulturális sokasággal búcsúznak a nyártól

Programokban gazdag, sokszínű őszt tervez Nyékládháza önkormányzata.

A cél a nyár jó hangulatú, derűs búcsúztatása az időszerű, tradicionális rendezvényekkel

Igénylik

„A pandémia miatti csöndes hónapokban elszoktunk már a közösségi szórakozástól, kikapcsolódástól. Az emberek ugyanakkor igénylik, hiányolják a találkozási alkalmakat, megragadjuk hát a lehetőséget, hiszen most módunk is adódik. Őszig megtartjuk a kisebb rendezvényeinket, természetesen nem megfeledkezve az egészségünk biztonságáról” – mondta Tóth Balázs polgármester.

Augusztus 20. méltó megünneplése után a következő esemény 26-án délután fél 6-tól lesz. A településen nagy sikerrel működő és Nyékládháza határain túl is jól ismert Nyékládházi Ifjúsági Fúvószenekar ad nyárbúcsúztató koncertet a művelődési ház mögötti színpadon.

Amíg a strandon egész nyáron, mindennap zeneszó várta a fürdőzőket, a szeptembert is muzsikával nyitja a város. A magyar dal napjáról a Nyékládházi Gyermekkórus szólistái és az Őszirózsa Népdalkör kamarakoncerttel emlékezik meg szeptember 3-án, pénteken a főtéren. Vasárnap pedig a Bükk-Térségi Leader Egyesület Ki mit tud? versenyének döntőseié a főszerep, a legtöbbjük helyi illetőségű tehetséges fiatal. A szeptember további programjai között említendő a város már szintén hagyományos rendezvénye „Az ősz ízei” címmel. Ide igazi kulináris kuriózumokkal várják a lakosságot – tudtuk meg. Nyékládháza vezetése nagy figyelmet szentel a családoknak és a gyerekeknek, a fiatal családok száma folyamatosan nő. A múlt évben született csemetéket a VI. Csemetenapon ünneplik majd meg. A város igazi családi ünnepe ez évről évre – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában