49. Tokaji Írótábor

2021.08.24. 15:30

Írók, költők újra együtt Tokajban

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött el a 49. Tokaji Írótábor hétfő délután.

Fotó: Ádám János

A Kárpát-medencei írók egyik legnagyobb irodalmi találkozóját hirdette meg a Tokaji Írótábor Egyesület elnöksége. A szervezők a háromnapos rendezvénysorozatot kötetbemutatókkal, plenáris ülésekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel, színházi előadással, díjátadókkal színesítik. A megnyitón többek között Posta György, Tokaj polgármestere köszöntötte az írótábor tagjait, aki elmondta, a város számára az írótábor jelenléte igazi lelki pezsgést, szellemi töltődést jelent.

– Azon túl, hogy befogadjuk, hogy helyet adunk a tábornak közel fél évszázada, igyekszünk lélekemelő, szellemfeltöltő borainkkal is inspirálni résztvevőinket, amelyre a helyszínt adó Rákóczi-pince a legalkalmasabb. Külön örülök, hogy ilyen szép számmal vannak jelen a résztvevők, hogy a pandémia nem okozott olyan zavart, mint tavaly – mondta a polgármester.

Koncz Zsófia országgyűlési képviselő a magyar kultúra gazdagságát hangsúlyozta, majd Petőfi Sándor költő szavait idézte. A programsorozat megkezdése előtt Schőberl Márton helyettes államtitkár a visegrádi négyek országainak együttműködését hangsúlyozta előadásában.

(A borítóképen: Koncz Zsófia is köszöntötte a résztvevőket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában