Megújulás

2021.08.31. 15:00

A miskolci The Sign zenekar szerezte a Mintaapák főcímdalát

Az alternatív pop, elektronikus és folk stílust vegyítő zeneszám az „Ez a perc” címet viseli.

Fotó: Olvasónktól

Augusztus 23-tól ismét látható minden hétköznap a négy, sokszor megpróbáltatásokban vagy épp megható percekben részesülő apa történetét bemutató sorozat, a Mintaapák.

Ez a perc

A TV2 műsora idén is csattanókkal teli cselekményt tartogat, és a férfikvartettet alkotó Kamarás Iván, Makranczi Zalán, Mészáros Béla és Száraz Dénes főszereplők mellett további színészklasszisokkal egészül ki. Látható lesz többek közt a Jászai Mari-díjas színésznő és egyben az egykori népszerű műsor, a Szomszédok szereplője, Fehér Anna, valamint az elismert kitüntetésben szintén részesült Mucsi Zoltán és Seress Zoltán.

A főcímdal is újdonság a sorozatban, hiszen a harmadik évad kezdő képsorainak dallamát a tehetséges fiatalokból álló zenekar, a The Sign biztosítja. Az alternatív pop, elektronikus és folk stílust vegyítő zeneszám az „Ez a perc” címet viseli, és idén Szikra-díjban is részesült. A banda „Mi fedeztük fel Amerikát” nevű, legfrissebb stúdióalbumán is meghallgatható az örömteli pillanatokra összpontosító szerzemény, és a felvétel által közvetített játékosság és zenei igényesség az egész lemezt végigkíséri. A miskolci származású zenekar – amelynek öt tagja Czinke Máté (ének), testvére, Czinke Dani (billentyű), Török Dani (gitár), Kollár Ábel (dob) és Szentpétery Mózes (basszusgitár) – további elismerések birtokosa már, hiszen a Petőfi rádió „Saját zenéd” verseny győztese lett 2017-ben, majd 2019-ben A Dal elődöntőjébe került „Ő” című dalával, előző albuma, a „Többet mond itt minden rólad” pedig a megjelenés első hetében felkerült a Mahasz top 40-es listájára. A „Tékozló” című The Sign-dal ­korábban szintén Szikra-díjban részesült. Az együttes saját, energikus fellépései mellett játszott már a Margaret Island és a Honeybeast előzenekaraként is. Idén nyáron pedig a fiúk Ákos telt házas koncertjét nyitották a Budapest Parkban.

(A borítóképen: A The Sign tagjai)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában