Kapuzörgetők

2021.07.16. 09:30

Újra rendhagyó rocktörténelem-óra az Ifiben

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület a Kapuzörgető közösségfejlesztő projekt részeként július 16-án, pénteken, 17 órai kezdettel rendhagyó rocktörténelem-órát tart, amely a projekt során alakult Rockláng Klub immár tizennyolcadik összejövetele.

Fotó: Olvasónktól

Egy helyi nyugdíjas, Horváth „Rock Renegát” József a klub vezetője, aki a Kapuzörgetők támogatásával 2019 januárja óta folyamatosan szervezi a találkozókat. Természetesen a koronavírus-járvány a klub tevékenységébe is beleszólt, de amint lehetett, újraindult a találkozók szervezése.

A programokon való részvétel mindenki számára nyitott, aki jókedvvel vág bele a vidám, baráti hangulatú eseménybe.

A július 16-i, tizennyolcadik klubfoglalkozás főbb témái között megtaláljuk Ritchie Blackmore-t, a legendás Deep Purple zenekar gitárosát, szó lesz a Grunge: a seattle-i zenekarok és az utolsó „rock­forradalom” dolgairól. A foglalkozáson egyéb aktualitásokról, jeles évfordulókról, eseményekről is szó lesz.

Az esemény helyszíne továbbra is az Ifjúsági Ház (Győri kapu 27/A), amely két és fél év alatt 15 alkalommal biztosított helyet a rendezvénysorozatnak.

Készülnek az 50. évfordulóra

A rendezvényre várják a Győri kapu lakosait és minden miskolci rockrajongót. A klubvezető célja kettős, egyrészt felhívni a figyelmet a zenei műfaj ezen perifériára szorult szegmensére, a rockra, másrészt arra, hogy 2023-ban lesz az 50 éves évfordulója a kultikus 1973-as Miskolci Rockfesztiválnak, amelyre szeretnék a Kapuzörgetők, ha Miskolc város egy nagy összefogással méltóképpen megemlékezne.

(A borítóképen: Horváth „Rock Renegát” József várja a műfaj kedvelőit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában